Logo
 Spausdinti šį puslapį

V. Gaigalaičio globos namų gyventojai dalyvavo edukacinėje programoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
J. Paulikienės nuotr. J. Paulikienės nuotr.

Vasario 17 d. grupė Viliaus Gaigalaičio globos namų gyventojų lankėsi Dovilų etninės kultūros centre ir dalyvavo edukacinėje programoje „Skambantys namai“.

 

Nepastebimai prabėgo valanda besiklausant apie tai, kaip atsirado lietuviška muzika, kokia buvo pirminė muzikos instrumentų paskirtis, kaip tie instrumentai gali skambėti šiandien. Meno skyriaus vadovas, renginių organizatorius Donatas Bielkauskas pristatė tradicinių instrumentų kolekciją, leido išgirsti kiekvieno jų skambesį ir netgi patiems jais pagroti.

Etnologė Dalia Lengvinaitė pristatė pačios sukurtą šiaudinių sodų kolekciją ir senovinių lėlių kolekciją, surinktą iš visos Lietuvos. Kalbėdama apie šiaudinius sodus, autorė patikino, jog jie užima reikšmingą vietą lietuvių etnokultūroje, papasakojo, kad anksčiau sodai buvo kabinami virš kūdikio lopšio, dovanojami jaunavedžiams, jais, kaip turtingo gyvenimo linkėjimais, būdavo puošiami namai, taip pat būdavo veriami ruošiantis gražiausioms metų šventėms – Velykoms bei Kūčioms – ir kabinami palubėje taip sukuriant šventinę darnos, grožio ir tvarkos erdvę apie stalą.

Nuoširdžiai dėkojame centro direktorei Lilijai Kerpienei už šiltą priėmimą, už smagų pabendravimą prie jos pačios paruoštos arbatos. Globos namų gyventojus sužavėjo darbuotojų geranoriškumas, šiltas, nuoširdus bendravimas. Tikimės jog susitikimai tęsis – Dovilų etninės kultūros centras rengia ne vieną edukacinę programą, o globos namų gyventojai tikrai norėtų jose dalyvauti.

 

J. Paulikienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,