Mano Gargždai



Persirengėliai kviečiami švęsti Užgavėnes

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Nors šiemet žiema labiau primena užsitęsusį rudenį, Užgavėnių šventė ateinantį antradienį vyks – Klaipėdos rajono miestai ir miesteliai kviečia pasidabinti kauke ir atvykti į šėliones.

 

Vasario 25 d. 19 val. rajono Užgavėnių sostinė – Smilgynai – tradiciškai kvies skanauti karštų blynų bei pačių skaniausių medžiotojų valgių. Mažų ir didelių lauks linksmybės, žaidimai bei smagūs pasišokimai su Klaipėdos „Zundos“ čigonėlėmis. Aprangos kodas – Užgavėnių kaukė.

Šiemet šventė organizuojama ir Gargžduose – nuo 18 val. prie Kultūros centro bus kepami blynai, atvykusių lauks žaidimai, šokiai, lašininio bei kanapinio kova, ant laužo bus deginama Morė.

„Kviesime, o po to varysime žiemą. Laukiame visų su kaukėmis – rinksime ir apdovanosime originaliausias“, – dalyvauti ragina organizatoriai.

Taip pat nuo 18 val. šventė vyks ir Dovilų etninės kultūros centre, nuo 17 val. – Vėžaičių Skinijos slėnyje.

„Jau pabodo pilkuma, dargana ir dar neatėjus žiemai jau laukiate pavasario? Kvietiniuose galėsite triukšmingai pasilinksminti, siautulingai pakvailioti, pažaisti tradicinius Užgavėnių žaidimus, prisivalgyti karštų čirvinių blynų, o savo juoku numarinti dar neatėjusią žiemą ir prižadinti tikrąjį pavasarį! Be abejo, šventę vainikuos Užgavėnių laužas, kuriame iškilmingai sudeginsime Morę ir visas negandas!“, – triukšmingai švęsti jau nuo 16 val. kviečia Kvietinių bendruomenės centras.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 103 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,