Mano Gargždai



Gargžduose įvyko pirmoji vaikų sveikatingumo dienos stovykla „Tapk sveikatos ambasadoriumi!“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
J.  Bilinskienės nuotr. J. Bilinskienės nuotr.

Vasario 17–21 dienomis Gargždų „Minijos“ progimnazijoje vyko Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuota vaikų sveikatingumo dienos stovykla „Tapk sveikatos ambasadoriumi!“. 25 mokiniai visą savaitę intensyviai mokėsi kaip suteikti pirmąją pagalbą, atpažinti anafilaksinio šoko požymius, patiems pasigaminti sveikatai palankius patiekalus, rūpintis burnos ir dantų higiena.

 

Pavasarėjanti gamta suteikė puikią progą visiems sudalyvauti pėsčiųjų žygiuose, fizinio aktyvumo užsiėmimuose, estafetėse ir pažinti gražiąsias Gargždų apylinkes.

Profesionalūs lektoriai kasdien įtraukdavo į skirtingas ir įdomias veiklas bei užduotis, kurios stiprino stovyklautojų žinias ir įgūdžius. Stovyklos metu daug dėmesio buvo skiriama emocinei ir psichinei vaikų sveikatai, lyčių lygybės ir diskriminacijos temoms, priklausomybes sukeliančių medžiagų vartojimo prevencijai, empatijos lavinimui ir socializacijai, juk sveikame kūne – sveika siela. Dėl kasdienių paskaitų ir užsiėmimų vaikai kompleksiškai susipažino su pagrindinėmis ir svarbiausiomis sveikos gyvensenos idėjomis ir išmoko jas praktiškai pritaikyti savo kasdienybėje.

Savaitė prabėgo greitai, tačiau žinios liks ilgam, o vaikų šypsenos šiandien byloja apie prasmingai praleistas atostogas, kuomet jie visi tapo sveikatos ambasadoriais, skleisiančiais sveikatingumo žinias savo šeimose ir tarp bendraamžių.

Stovykla finansuojama Europos Sąjungos socialinio fondo lėšomis įgyvendinant projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Klaipėdos rajone“.

 

Akimirkos iš stovyklos – Justinos Bilinskienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 383 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,