Mano Gargždai



Eiliuoto žodžio mylėtojai minėjo Poezijos dieną

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Susirinkusiuosius dainomis džiugino Šarūnė Petruškevičienė. A. Žvirblytės nuotr. Susirinkusiuosius dainomis džiugino Šarūnė Petruškevičienė. A. Žvirblytės nuotr.

Už lango beldžiantis pavasariui, į Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešąją biblioteką rinkosi poezijos ir literatūrinio žodžio mylėtojai. Minint Pasaulinę poezijos dieną, literatų klubo „Potekstė“ nariai susirinkusiems dovanojo savo poeziją ir kūrybą.

 

Renginio vedėja J. Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė pasidžiaugė susirinkusiųjų gausa ir prasitarė, jog yra pasiilgusi jų kūrybinių ieškojimų ir atradimų. Deja, ne visi klubo nariai galėjo atvykti į susitikimą, tačiau D. Ciparienė nepamiršo ir jų kūrybos, jos lūpomis skambėjo poetės Snieguolės Žukauskienės eilės.

Pirmoji renginio viešnia, Birutė Stasaitienė, visus nudžiugino skaitydama savo kūrybą. Ypač susirinkusiesiems patiko pavaduotojai D. Ciparienei skirtas eilėraštis. Pavasario ir gamtos pabudimo laukianti Regina Kuneikienė visas moteris savo eilėraščiu sveikino su praėjusia kovo 8-osios švente. Po gražių moterų eilėraščiu skambėjo Antano Sajos pasakėčia apie vištą, vėliau – nuotaikingi ir šmaikštūs jo eilėraščiai. Rašytojas Antanas Žemgulis prasitarė, jog yra nepasiruošęs skaityti, nes vis laukia savo poezijos mūzos, tad atvyko čia pasisemti įkvėpimo. Vėliau žemaitiškai skambėjo Aldonos Martinkienės eilėraščiai apie buitį, žemaičių rūbus ir net jos mylimą karvytę. Gražias eiles deklamavo Marytė Eidėnienė ir Birutė Greivienė, o Marija Pabrėžienė net sukūrė susitikimui skirtą eilėrašti pavadinimu „Poezija – sielos namai“.

Visus skaitovus ir susirinkusiuosius sveikino Šarūnė Petruškevičienė, kuri dovanojo nepamirštamą gitaros skambesį ir lyrines dainas.

 

Albinos Žvirblytės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 128 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,