Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos kriminalistai sulaikė stambiu mastu sukčiavimu elektroninėje erdvėje įtariamą vyrą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrities VPK Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė dar 2017 m. pradėtą ikiteisminį tyrimą, kurio metu įtarimai dėl sukčiavimo, didelės vertės svetimo turto įgijimo ir dokumentų klastojimo pareikšti dviem 1974 m. ir 1994 m. gimusiems lietuviams.

 

Tyrimą Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo dar 2017 m., kuomet į pareigūnus kreipėsi vieno banko atstovai, nurodę, jog vieno kliento bankinės operacijos elektroninėje erdvėje jiems sukėlė įtarimų. 1974 m. gimęs, į teisėsaugos akiratį už panašius nusikaltimus praeityje jau patekęs vyras, vieno iš užsienio bankų paprašė suteikti jam paskolą. Bankas tariamam klientui rezervavo prašomą sumą – daugiau nei 600 tūkstančių eurų. Tuomet įtariamasis, suklastojęs dokumentus, kreipėsi į keletą užsienio kompanijų prašydamas suteikti jam įvairių prekių ir paslaugų, motyvuodamas tuo, jog banko sąskaitoje esama rezervuotų pinigų. Gudri schema galbūt būtų ir pavykusi, tačiau dėmesingi banko darbuotojai atkreipė dėmesį, jog didžiulėmis sumomis ketinantis disponuoti asmuo, niekada ankščiau panašių operacijų atlikęs nebuvo ir tokių pinigų savo sąskaitose turėjęs nėra, todėl nedelsdami kreipėsi į teisėsaugą.

Teisėsaugininkai netruko nustatyti įtariamųjų. Buvo paskelbta 1974 m. gimusio įtariamojo tarptautinė paieška bei išduotas tarptautinis arešto orderis. 2019 m. rugsėjį 1974 m. gimęs įtariamasis pargabentas į Lietuvą iš Ukrainos, kur slapstėsi. Iš pradžių teismas jam skyrė 3 mėn. suėmimą, kuris vėliau pakeistas į švelnesnę kardomąją priemonę – apykoję bei pasižadėjimą neišvykti.

Šiuo metu įtariamajam pareikšti įtarimai pagal LR BK 198 str., 214 str., 215 str., 300 str. 3 d., 182 str.2 d.

Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,