Mano Gargždai



Klaipėdos rajonas Kovo 11-ąją pasitiks su milžiniška trispalve ir 30-imt laisvės laužų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

30-ąjį laisvos Lietuvos pavasarį Klaipėdos rajonas pasitinka išskirtinai. Jau kovo 10-ąją ant Savivaldybės pastato bus išskleista milžiniška trispalvė, o Kovo 11-osios renginius rajone vainikuos vakare pagrindinėje Gargždų aikštėje įžiebti 30-imt simbolinių laužų.

 

4,5 metro pločio ir net 31 metro ilgio trispalvė – vienas iš Kovo 11-osios akcentų Klaipėdos rajone. Bendras vėliavos plotis bus apie 135 kvadratiniai metrai ir tai didžiausia trispalvė, kuri bus iškelta Vakarų Lietuvoje.

„Vėliavą kelsime ant Savivaldybės pastato. Kad maždaug įsivaizduotumėme trispalvės dydį – pastatas yra apie 10-ies metrų aukščio, o per ilgį kiek daugiau nei 40-imt metrų. Tad vėliava uždengs didžiąją dalį pastato. Šiais metais Nepriklausomybės atkūrimo dieną minime jau 30-ąjį kartą, todėl Kovo 11-osios vakarą prie Savivaldybės įžiebsime ir 30-imt laužų. Po vieną kiekvieniems nepriklausomos Lietuvos metams“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Idėja Kovo 11-ąją iškabinti milžiniška vėliavą kilo dar prieš gerą pusmetį. Vienas iš šio sumanymo autorių, Tarybos narys Vytautas Butkus sako, kad jam trispalvė visuomet asocijuojasi su laisva ir nepriklausoma Lietuva.

„Iš 30-ies Atkurtos Nepriklausomybės metų 27-ąjį pavasarį augu kartu su Lietuva. Tikiu, kad mūsų valstybės vėliava išsaugota tremtyse ir bunkeriuose tapo ir šiuolaikinės kartos savastimi. Mano supratimas apie valstybės vėliavą turi tvirtą pamatą: tai atėjo iš mano šeimos, iš mano giminės istorijos“, – teigia Tarybos narys V. Butkus.

Išskleisti milžinišką trispalvę planuojama jau kovo 10-ąją, antradienį. Klaipėdos rajono savivaldybė kviečia gyventojus ir svečius drauge pasitikti bei paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 392 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,