Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rajone paskelbus gripo epidemiją atšaukti masiniai renginiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, atsižvelgdamas į COVID-19 ligos epidemiologinę situaciją, pavedė visoms Lietuvos savivaldybių administracijoms paskelbti gripo epidemiją savivaldybės teritorijoje. Reaguodamas į šį pavedimą, vakar Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas pasirašė įsakymą „Dėl gripo epidemijos paskelbimo“.

 

Paskelbta gripo epidemija

Žiniasklaidos atstovus Administracijos direktorius informavo, jog rajone skelbiama gripo epidemijos pradžia bei tvirtinamas Gripo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo ir valdymo Klaipėdos rajone planas. Anot jo, tai padaryta siekiant užtikrinti gyventojų sveikatos priežiūros paslaugų teikimą. Nuo šiol asmens sveikatos priežiūros paslaugos bus teikiamos ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais. Gripo epidemijos metu kuo daugiau karščiuojančių pacientų turi būti lankomi namuose, o nedarbingumo pažymėjimai gripo simptomais besiskundžiantiems pacientams turi būti išduodami nuotoliniu būdu, t. y., šiems pacientams nereikia vykti pas šeimos gydytojus.

Siekiant apsaugoti ligoninėse gydomus pacientus, paskelbus gripo epidemiją gali būti ribojamas pacientų lankymas, taip pat, prireikus, atšaukiamos planinės operacijos, perskirstomi gydymo įstaigų veiklos prioritetai.

Paskelbus gripo epidemiją savivaldybėse, esant reikalui, taip pat gali būti uždaromos ugdymo įstaigos. Tokiu atveju tėvams, kurie neturi su kuo palikti vaikų, gali būti išduodami nedarbingumo pažymėjimai.

Gripo epidemijos paskelbimą, siekiant pasitelkti papildomas priemones naujojo koronaviruso (COVID-19) prevencijai, rekomenduoja ir Pasaulio sveikatos organizacija bei Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras.

 

Kovo 11-osios renginiai įvyks

Pasak A. Bogdanovo, reaguojant į esamą padėtį, Savivaldybė imasi ir visų prevencinių priemonių: perkamas dezinfekcinis skystis, kontroliuojama situacija ligoninėse, atšaukiami masiniai renginiai.

„Kovo 3 dieną gavome rekomendaciją dėl renginių, todėl visoms Savivaldybės pavaldžioms įstaigoms ir įmonėms nuo vakar, kovo 5 d., esame nurodę neberengti naujų masinių renginių, rekomendavome to nedaryti ir privatiems subjektams, kitiems renginių organizatoriams“, – teigė Administracijos direktorius.

Anot jo, išimtis padaryta tik Kovo 11-osios minėjimo renginiams. Jei situacija nepasikeis, suplanuota šventė Gargžduose įvyks.

„Ši diena yra neeilinė, ruošiamės atsakingai. Kovo 11-osios renginiai vyks lauke, kiek įmanoma sutrumpinome ir jų laiką“, – komentavo Direktorius.

Kino seansai kino teatre „Minija“, anot valdžios atstovų, įvyks. Pasak vadovų, filmai nepriskiriami masiniams renginiams.

Įspėjama, jog gyventojai, dalyvaujantys masiniuose renginiuose gripo epidemijos metu, taip pat turi būti atsakingi už savo ir kitų asmenų sveikatą: neiti į renginį, jeigu sloguoja, kosėja, karščiuoja, neseniai grįžo iš užkrėstų teritorijų, serga lėtinėmis ligomis, nesivesti vaikų ir ypač iki vienų metų amžiaus.

 

Kovo 11 d. renginių programa:

10 val. – aikštėje prie kultūros centro – laisvės malūnėlių gamyba.

10 val. – tradicinio bėgimo varžybos.

11 val. – vėliavos nešimas nuo stoties iki Kvietinių g.

12 val. – šv. Mišios Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje.

16 val. – žygis nuo „Kranto“ pagrindinės mokyklos aplink Gargždus.

19 val. – Savivaldybės aikštėje vyks patriotiškiausių jaunuolių ir eilių kūrėjų apdovanojimai. Laužų laisvei deginimas ir L.Sungailienės koncertas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,