Logo
 Spausdinti šį puslapį

Moksleiviai rungėsi smiginio varžybose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Krantiečiai“ buvo nepralenkiami. Zigmo Bitino nuotr. „Krantiečiai“ buvo nepralenkiami. Zigmo Bitino nuotr.

Kovo 5 dieną Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajono bendrojo ugdymo mokyklų smiginio varžybos. Jose dalyvavo po 7 merginų ir vaikinų komandas (po du žaidėjus kiekvienoje).

 

Vaikinų varžybose iš pradžių visos komandos burtų keliu buvo suskirstytos į 2 pogrupius. Iš čia po dvi geriausias komandas pateko į tolimesnį etapą, kur atkrentamąja sistema kovojo dėl nugalėtojų titulo. Pogrupiuose buvo kovojama iki 2 laimėtų setų, o nuo pusfinalio – iki trijų laimėtų setų.

Vaikinų grupėje iki finalinio ketverto buvo daug atkaklių kovų. Net pusė pogrupio varžybų pasibaigė rezultatais 2:1. Į atkrentamąsias varžybas pateko „Krantas“ su Vėžaičiais ir Dovilai su Agluonėnais. Pasiekę pergales, „Krantas“ su Dovilais susikovė dėl pirmos vietos. Pernykščiai nugalėtojai doviliškiai, žaidę tos pačios sudėties, neprilygo „krantiečiams“, kurie finale pasiekė pergalę rezultatu 3:0. Nugalėtojais tapo mokytojo Giedriaus Ratkaus auklėtiniai Arnas Girskis ir Simonas Baltušnikas. Antri – Dovilai. O atkaklią kovą dėl trečios vietos tarp Vėžaičių ir Agluonėnų rezultatu 3:2 laimėjo vėžaitiškiai. Tad jie – treti.

Merginų grupėje viskas vyko analogiškai vaikinų formatui. Visos komandos ratų sistema kovėsi pogrupiuose, o po dvi geriausias pateko į atkrentamąsias varžybas. Ir čia kovos buvo atkaklios, dauguma pasibaigusios rezultatais 2:1. Čia atkrentamųjų poros buvo tokios: Priekulė – Šiūpariai ir Agluonėnai – „Vaivorykštė“.

Pogrupyje pralaimėjusios jau patį pirmąjį mačą „vaivorykštietėms“, praėjusių metų LMŽ Lietuvos čempionės priekuliškės Andželika Galdikaitė ir Gintarė Jauraitė susikaupė ir toliau skynė pergales sausais rezultatais iki pat varžybų pabaigos, nepalikdamos savo varžovėms jokių vilčių dėl pirmosios vietos. Finale jos atsirevanšavo savo pagrindinėms varžovėms iš Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos rezultatu 3:0. Taigi, mokytojo Antano Rimkaus auklėtinės iškovojo teisę vykti kovo 13 d. į finalines varžybas ginti nugalėtojų titulo. Kova dėl trečios vietos buvo įtempta iki paskutinio metimo. Išplėšusios pergalę prieš Agluonėnų pagrindinės mokyklos smiginininkes, rezultatu 3:2, trečios vietos laimėtojomis tapo Šiūparių mokyklos-daugiafunkcio centro moksleivės.

Iš įdomesnių statistinių pasiekimų reikia pažymėti Arno Girskio iš „Kranto“ 136 taškų rezultatą per vieną metimų seriją pogrupio mače su „Vaivorykšte“. Tokį pat rezultatą pasiekė ir jo komandos draugas Simonas Baltušnikas pusfinalio mače su Vėžaičiais. Iš merginų geriausią rezultatą turėjo „vaivorykštietė“ Evelina Katkutė pogrupio mače su „Krantu“. Jos geriausias rezultatas – 129 taškai. O štai užsidaryti legą nuo didžiausio skaičiaus (net 70) per vieną metimų seriją sugebėjo priekuliškė Gintarė Jauraitė pusfinalio mače su Šiūpariais.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,