Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nepriklausomybės atkūrimo minėjimui – milžiniškos trispalvės ir laisvės laužai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Šiemet Lietuva minėjo 30-ąsias Nepriklausomybės atkūrimo metines, ta proga įvairūs šventiniai renginiai vyko ir Klaipėdos rajone, o Gargždai sukaktį minėjo išskirtinai – mieste ištiestos net dvi didelės trispalvės, degė ir laisvės laužai.

 

Dar Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Klaipėdos rajono savivaldybė ant Administracijos pastato iškėlė bene didžiausią trispalvę Vakarų Lietuvoje – 4,5 metro pločio ir net 31 metro ilgio, bendras vėliavos plotas siekė apie 135 kvadratinius metrus.

„Ilgai sukome galvas, kur geriausia trispalvę pakabinti. Pasirinktas Savivaldybės pastatas, nes čia – miesto centras. Kad maždaug įsivaizduotumėme trispalvės dydį – pastatas yra apie 10-ies metrų aukščio, o per ilgį kiek daugiau nei 40-imt metrų. Tad vėliava uždengė didžiąją dalį pastato. Ir ji yra skirta ne tik Kovo 11-ajai. Trispalvę kelsime ir per kitas valstybės šventes – Liepos 6-ąją, Vasario 16-ąją“, – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

 

Trispalvė papuošė Savivaldybės pastatą. S. Vaičienės nuotr.

 

Kovo 11-ąją aikštėje prie Savivaldybės sužibo ir simbolinės liepsnos – net 30 laužų uždegė daugiau nei 11 kilometrų įveikę įvairioms organizacijoms atstovavę žygeiviai, kurie žygiavo partizanų keliais. Kiekvienas laužas simbolizavo po vienus nepriklausomos Lietuvos metus.

Simbolinė akcija surengta ir miesto pagrindinėje – Klaipėdos – gatvėje. Čia žmonės rinkosi išskleisti net 250 m ilgio trispalvę. Eisena, kurioje dalyvavo įvairios organizacijos bei vėjuoto oro nepabūgę pilietiški gargždiškiai, pajudėjo nuo autobusų stoties. Toliau simbolinė vėliava buvo nešama Klaipėdos gatve iki Kvietinių gatvės. Panaši akcija Gargžduose Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga rengta ir prieš dvejus metus.

 

Sandros Vaičienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,