Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šalies žemdirbiai ramina: vidaus rinkos maisto poreikius patenkins

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Priemonės, nukreiptos prieš koronaviruso plitimą, nesutrukdys šalies žemdirbiams visiškai patenkinti vidaus rinkos maisto poreikių.

 

Šiandien Lietuvos Respublikos Vyriausybė patvirtino priemones, kurių tikslas sustabdyti koronaviruso plitimą šalyje.

Lietuvos žemės ūkio Taryba, kurios nariai gamina apie 80 proc. šalies žemės ūkio produkcijos, atsakingai pareiškia: žemdirbiai yra visiškai pajėgūs užtikrinti maisto pramonės aprūpinimą aukščiausios kokybės žaliavomis.

Šalies žemdirbių pagaminta žemės ūkio produkcija, iš kurios gaminami maisto produktai, visiškai atitinka ES kokybės ir maisto saugos standartus, įskaitant aplinkosaugos reikalavimus, dažnai juos viršydama. Tai liudija net tik vidaus rinkos vartotojų pripažinimas, bet ir sėkminga eksporto plėtra į ES bei trečiųjų šalių rinkas, kur paprastai patenka didesnė dalis Lietuvoje pagamintos augalininkystės ir gyvulininkystės produkcijos.

Lietuvos žemės ūkio taryba pritaria savalaikėms LRV pastangoms bei ryžtingiems sprendimams užkirsti kelią plintančiai pandemijai ir ragina šalies gyventojus nepanikuoti ir pasitikėti šalies žemės ūkio ir maisto pramonės sektorių gebėjimais aprūpinti mūsų šalies gyventojus saugiu maistu.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,