Mano Gargždai



Koronaviruso atvejis užfiksuotas ir Klaipėdoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Penktadienį po pietų Vyriausybė informavo, kad Lietuvoje patvirtinti dar 3 nauji koronaviruso atvejai. Kaip informavo Klaipėdos miesto meras, 1 iš atvejų – Klaipėdoje, kiti 2, kaip informavo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, – Vilniuje ir Kaune.

 

Šie atvejai – įvežtiniai, sakė A. Veryga. Viena iš užsikrėtusiųjų – Ispanijos pilietė iš Madrido, jai virusas nustatytas Vilniuje. Kaune besigydantis vyras į Lietuvą grįžo iš Italijos. Klaipėdoje moteris, kuriai yra diagnozuotas šis susirgimas, į Lietuvą yra grįžusi iš Tenerifės.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje jau yra pirmoji pacientė su patvirtinta koronaviruso diagnoze. Ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. habil. dr. Vinsas Janušonis sako, kad iš Ispanijos sugrįžusi moteris kurį laiką buvo namuose. Patvirtinus diagnozę pusamžė moteris elgiasi ramiai.

„Nedaug ką galiu pasakyti, jai apie penkiasdešimt metų. Moteris lankėsi Ispanijoje. Visgi su įtarimais pas mus yra patekusių tikrai nemažai žmonių. Jau evakuavome ir antrą skyrių, mat viename nepakanka vietos“, – sako V. Janušonis.

Profesorius sako, kad moteris, jo žiniomis, elgėsi atsakingai. Jos artimieji, šiuo metu turimomis žiniomis, virusu nėra užsikrėtę. Iš viso, penktadienio duomenimis, Lietuvoje oficialiai užfiksuoti 6 koronaviruso atvejai.

Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų klinikos vadovė Auksė Mickienė akcentavo, kad kol kas šie visi 6 atvejai – atvežtiniai ir kol kas nėra duomenų, kad virusas plinta visuomenėje.

„Mes esame labai budrūs dėl galimo viruso plitimo visuomenėje, tačiau tvirtų įrodymų, kad tai yra, mes kol kas neturime. Taigi svarbu izoliacija, o ne siekti atlikti tyrimą, kuris galbūt šiandien yra neigiamas, o rytoj ar poryt gali tapti teigiamu, žmonės turėtų tai suprasti ir įvertinti“, – sakė Kauno klinikinės profesorė.

Kovo 10 dieną paaiškėjo, kad naujojo tipo virusu užsikrėtė pora iš Kauno, vasario 28 dieną koronavirusas diagnozuotas šiaulietei. Asmenys jaučiasi gerai, bet vis dar yra gydymo įstaigose.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 282 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,