Mano Gargždai



Iš Klaipėdos ligoninės pasišalino galimai koronavirusu užsikrėtęs vyras

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Klaipėdos apskrities policija informuoja visuomenę, jog esant visuotinai pandemijai policijos pareigūnai griežtai reaguos į piliečių nepaklusnumą privalomiems medikų nurodymams ir grėsmės visuomenei kėlimą.

 

Šiandien, kovo 14 d., uostamiesčio pareigūnams pranešta, jog iš ligoninės Liepojos g., Klaipėdoje, savavališkai pasišalino 1988 m. gimęs vyras, kuriam pagal pirminius požymius medikai įtarė galimą koronavirusą COVID-19.

Turimais duomenimis iš pradžių vyras pats išsikvietė medikus ir GMP buvo nugabentas į gydymo įstaigą, tačiau vėliau savavališkai iš jos pasišalino taip sukeldamas grėsmę kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga liga. Netrukus vyras rastas savo namuose, jis perduotas medikams.

Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 277 str. 2 dalį – asmuo, kuris būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga infekcine liga, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu ar areštu.

Policija primena, jog pandemijos metu visuomenė privalo griežtai laikytis medikų ir vyriausybės nurodymų ir apribojimų. Už grėsmės visuomenei kėlimą bus taikoma įstatymų numatyta atsakomybė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 362 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,