Mano Gargždai



Antradienį patvirtinti trys nauji koronaviruso infekcijos atvejai Lietuvoje (papildyta)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad kovo 17 d. laboratoriniais tyrimais patvirtinti dar trys nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai. Iš viso šiuo metu patvirtintų atvejų – 21.

 

Patikslinama, kad du pacientai izoliuoti ir gydomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, vienas – Vilniuje, Santaros klinikose. Visi trys neseniai grįžę iš užsienio – Italijos, Čekijos, Danijos. Dėl šių naujų atvejų pradėti epidemiologiniai tyrimai.

 

Su nerimu laukia atplaukiančių keltų

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas antradienį žiniasklaidai sakė, kad dar du nauji koronaviruso atvejai patvirtinti Klaipėdoje. Jis teigė, kad ligoniai keliavo keltu, iš kurio net keletas žmonių iš karto buvo išgabenti į gydymo įstaigą.

„Žinau, kad yra du atvejai, abu jie – Klaipėdoje. Vienas iš tos vadinamos, „daniškosios“ kompanijos. Prie dviejų infekuotų jungiasi ir trečiasis kompanijos narys. Ir viena mergina prieš 4 dienas grįžusi iš Italijos, 32 metų, gretos gausėja. Tai liudija, kad Klaipėda susiduria su bene didžiausiais iššūkiais visoje Lietuvoje“, – sakė jis.

V. Grubliauskas negalėjo pasakyti, ar bent vienas iš naujų koronavirusu apsikrėtusių asmenų būtų buvęs kelte: „Kol kas koronavirusas yra atvežtinis“, – sakė jis.

„Žinau, kad ligoninėje įvyko tam tikras pertvarkymas, sergantys yra iškelti į kitą aukštą, atlaisvinamas korpusas. Ligoninė pergrupuoja patalpas, kad būtų galima pasiruošti dar didesniam ligonių antplūdžiui. Tikiuosi, kad nepaisant tų iššūkių, kad visi jie bus suvaldyti. Iššūkiai labai didžiuliai“, – sakė jis.

Klaipėdos miesto meras sakė, kad iki šiol didžiausias iššūkis išlieka tas pats – apsaugos priemonės.

„Apsaugos priemonės yra didžiulis iššūkis. Žinau, su kuo aš bekalbu, (…) visi jie kalba ir identifikuoja tą pačią problemą – apsaugos priemonių trūkumas“, – sakė Klaipėdos meras.

„Jei nebūtų didžiulių proveržio, kalbant apie srautus, kurie galimai atplauktų keltais, jei sraunia bus didesni nei dabar – 7 dienoms užteks priemonių“, – prognozavo V. Grubliauskas.

Su nerimu laukiama ir į Klaipėdą atplaukiančių keltų: „Prezidentas tikrai domisi situacija Klaipėdoje, pranešiau tą padėtį, kurią pats matau, pats jaučiu. Dabar dar laukia dar vienas pokalbis, identifikuojant esamas grėsmes, kada per dieną atplauks per dieną 500–600 keleivių keltais, per tris dienas apie 1,5 tūkstančiais. Įsivaizduokite, koks krūvis tenka Klaipėdai, ji yra butelio kakliukas. Tam turi būti ir adekvatus visos valstybės dėmesys.“

 

Izoliuotis būtina visiems keliautojams

SAM primena, kad nuo vakar žmonės, grįžę iš bet kurios užsienio valstybės, o ne tik iš konkrečių, kaip iki tol, laikomi galimai užsikrėtusiais, jei jiems pasireiškia bent vienas ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingas simptomas.

Taigi keliautojams, grįžusiems iš bet kurios šalies, 14-lika dienų būtina izoliuotis. Jiems būtina kasdien matuotis kūno temperatūrą, stebėti sveikatą ir, jei atsiranda bent vienas ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingas simptomas – staiga pradėjus karščiuoti, kosėti, prasidėjus dusuliui – pirmiausia būtina skambinti į Karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808.

Daugėjant atvejų, gyventojai raginami ypatingą dėmesį skirti priemonėms, padėsiančioms sumažinti infekcijos plitimą.

Būtina maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 208 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,