Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dar septyni nauji koronaviruso atvejai: užsikrėtė ir du Klaipėdos rajono gyventojai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad kovo 18 d. Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje atliktais tyrimais patvirtinti septyni nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai. Taigi iš viso šiuo metu patvirtintų atvejų Lietuvoje – 33.

 

Patikslinama, kad du asmenys izoliuoti ir gydomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, jie neseniai grįžę iš Austrijos. Dar du asmenys – Vilniuje, Santaros klinikose, vienas grįžęs iš Jungtinės Karalystės, kitas – iš Švedijos.

Vienas asmuo gydomas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, jis neseniai grįžęs iš Jungtinės Karalystės. Kauno klinikinėje ligoninėje izoliuoti ir gydomi du asmenys, vienas grįžęs iš Jungtinės Karalystės, dėl kito asmens – bus patikslinta.

Apie naujus atvejus Klaipėdoje anksčiau feisbuke paskelbė miesto meras Vytautas Grubliauskas. Jo teigimu, į Klaipėdos ligoninę paguldyti du asmenys yra iš Klaipėdos rajono.

Portalui „Mano Gargždai“ informaciją patvirtino ir Klaipėdos rajono mero Bronio Markausko patarėjas Jevgenijus Bardauskas. Anot jo, du Klaipėdos rajono gyventojai grįžo iš Austrijos. Šiuo metu jų būklė patenkinama, juos stebi Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai.

 

Būtina maksimaliai vengti žmonių susibūrimų

SAM atkreipia dėmesį, kad keliautojams, grįžusiems iš bet kurios šalies, 14-lika dienų būtina izoliuotis. Jiems būtina kasdien matuotis kūno temperatūrą, stebėti sveikatą ir, jei atsiranda bent vienas ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingas simptomas – staiga pradėjus karščiuoti, kosėti, prasidėjus dusuliui – pirmiausia būtina skambinti į Karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808.

Daugėjant atvejų, gyventojai raginami ypatingą dėmesį skirti priemonėms, padėsiančioms sumažinti infekcijos plitimą.

Būtina maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

SAM primena, kad dešimtyje savivaldybių – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Tauragės, Telšių, Alytaus, Utenos – atsiras mobilūs punktai, kuriuose pacientams bus imami ėminiai tyrimams dėl naujojo koronaviruso (COVID-19). Į juos žmonės galės atvykti automobiliu, o atlikus tyrimą – važiuoti namo ir būtent namie, o ne ligoninėje laukti rezultatų.

Šeimos gydytojo siuntimas vykimui į mobilius punktus nereikalingas. Pacientai, 14 dienų laikotarpiu keliavę užsienyje ar turėję sąlytį su patvirtintu ar tikėtinu ligos atveju, jeigu jiems pakilo temperatūra, atsirado kosulys ar dusulys, turi skambinti į Karštąją koronaviruso liniją telefonu 1808, o ne šeimos gydytojui. Ar pacientas turi būti tiriamas, nuspręs Karštosios linijos konsultantas, vadovaudamasis numatytu algoritmu.

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,