Logo
 Spausdinti šį puslapį

Patvirtinti du nauji įvežtiniai koronaviruso atvejai Lietuvoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad šiandien, kovo 19 d., Lietuvoje patvirtinti du nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai. Abu atvejai yra įvežtiniai. Vienas pacientas grįžo iš Norvegijos per Latviją, kitas – iš Ispanijos. Jie šiuo metu izoliuoti ir gydomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Šiuo metu Lietuvoje yra nustatyti 36 koronaviruso atvejai.

 

SAM primena, kad šiandien pradeda veikti pirmieji mobilieji punktai Vilniuje ir Kaune, kuriuose pacientams bus imami ėminiai tyrimams dėl naujojo koronaviruso. Tokie punktai palaipsniui atsidarys įvairiose savivaldybėse, kurios užtikrins reikiamas sąlygas tokių punktų veiklai. Apie jų startą visuomenei praneš SAM.

Numatyta, kad žmogus, pasireiškus bent vienam ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingam simptomui – staiga pradėjus karščiuoti, kosėti, prasidėjus dusuliui – ir, jei 14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios keliavo bet kurioje užsienio šalyje ar po sąlyčio su patvirtintu ar tikėtinu koronaviruso infekcijos atveju, pirmiausia turi skambinti į Karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808.

Karštosios linijos konsultantas, įvertinęs paciento pateiktus duomenis, priims sprendimą, ar skambinantį žmogų tikslinga ištirti dėl koronaviruso infekcijos. Tuo atveju, jei žmogų bus nuspręsta tirti, jis konsultantui turės pateikti vardą, pavardę, asmens kodą, mobilaus telefono numerį, taip pat nurodyti savivaldybę, iš kurios skambina. Be to, bus klausiama, ar pacientas gali asmenine transporto priemone (pats ar būti atvežtas kito žmogaus) atvykti į mobilųjį punktą. Jei žmogus galės atvykti pats, su juo susisieks mobilaus punkto koordinatorius ir nurodys laiką ir adresą, kada jam tai padaryti.

Savarankiškai į mobilius punktus atvykę asmenys, neturintys SMS su koordinatoriaus nurodymais, nebus priimami.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,