Logo
 Spausdinti šį puslapį

Į žvejybą išsiruošusiam rajono gyventojui skirta bauda

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr. Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinė sustiprino kontrolę ne tik prie sienos su Latvija, bet ir teritorinėje jūroje.

 

Antradienį patrulinis pasieniečių laivas „Aleksandras Barauskas“ teritorinėje jūroje nustatė, jog vieno pramoginio laivo kapitonas išplaukė žvejybai į teritorinę jūrą ir nesilaikė draudimo kirsti valstybės sieną jūroje bei pažeidė teritorinės jūros ribas.

50 metų Klaipėdos rajono gyventojas į lašišų žvejybą buvo pasiėmęs ir keleivį. Laivavedžiui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas dėl valstybės sienos kirtimo dėl neatsargumo ir skirta 35 eurų bauda.

VSAT atkreipia laivavedžių ir laivų savininkų dėmesį, kad vadovaujantis Vyriausybės nutarimu, į Lietuvos išskirtinę ekonominę zoną, kirsdami valstybės sieną jūroje, gali išplaukti tik komercinę žvejybą vykdančių įmonių laivai su įgulomis. Tačiau jiems nesuteikta teisė vežtis keleivių.

Taip pat karantino laikotarpiu apribojimai taikomi ir mažosioms pramoginėms plaukiojimo priemonėms.

Vadovaujantis minėtu Vyriausybės nutarimu, draudžiama atvirose erdvėse organizuoti renginius ir susibūrimus.

VSAT pagal savo kompetenciją riboja pramoginių plaukiojimo priemonių patekimą į pasienio ruožą žvejybai, poilsiui ir pan. tiek, kiek tai yra susiję su poilsio pramogų veiklos organizavimu bei žmonių susibūrimais Nemune, Kuršių mariose ir teritorinėje jūroje.

Ribojimas netaikomas komercinę žvejybą vykdančioms įmonėms.

Primename, kad dėl neteisėto valstybės sienos kirtimo gali būti taikoma baudžiamoji atsakomybė, arba administracinė teisena, jei pažeidimas įvykdytas dėl neatsargumo. Atnaujinus tikrinimus prie valstybės vidaus sienos, tokia pati atsakomybė taikoma prie sienos su Latvija ir kertant valstybės sieną teritorinėje jūroje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,