Mano Gargždai



Teisingumo ministerija siekia užkirsti kelią piktnaudžiavimui kainomis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius pavedė Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai atlikti rinkos stebėseną ir prireikus imtis aktyvių veiksmų, siekiant kuo skubiau apginti vartotojų ekonominius interesus.

 

„Valstybė deda dideles pastangas, kad šiuo sunkiu mūsų gyvenimo laiku palengvintų verslo ir žmonių padėtį. Jeigu bus pastebėta, kad imta piktnaudžiauti susidariusia situacija – neproporcingai didinamos būtiniausių prekių kainos, imsimės priemonių, kad apgintume vartotojų interesus, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. – Siekdami viešųjų interesų apsaugos, siūlysime svarstyti galimą būtiniausių prekių kainų reguliavimą, pavyzdžiui, nustatyti didžiausias leistinas ar konkrečias pardavimo kainas“.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) atlieka tam tikrų šiuo laiku ypač populiarių prekių kainų pokyčių stebėseną.

VVTAT taip pat stebi atitinkamų gaminių – kosmetikos prekių, kitų su gydymu ar sveikatinimu nesusijusių gaminių reklamą, kai žadama apsaugoti nuo koronaviruso infekcijos.

Kaina yra vienas svarbiausių veiksnių, turinčių įtakos vartotojo apsisprendimui pirkti prekę, ypač šiuo metu, kai šalyje paskelbtas karantinas. Atsižvelgdama į situaciją rinkoje, VVTAT taip pat vykdo kvėpavimo organų apsaugos priemonių (medicininių kaukių ir kt.), dezinfekavimo priemonių ir panašių prekių kainų stebėseną.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 347 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,