Logo
 Spausdinti šį puslapį

Koronovirusas pirmą kartą diagnozuotas vaikui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad paryčiais gautais tyrimų rezultatais patvirtinta, jog koronavirusine infekcija (COVID-19) užsikrėtė pirmasis vaikas šalyje. Infekcija diagnozuota trejų metų pacientui, kuris šiuo metu išleistas gydytis į namus.

 

Jau anksčiau koronavirusas patvirtintas mažojo paciento šeimos nariui – tėčiui, kuris yra gydytojas, o šiąnakt COVID-19 diagnozuotas ir kitam tos pačios šeimos nariui – mažojo paciento mamai, kuri taip pat yra gydytoja. Tyrimus atliko Santaros klinikų laboratorija.

Be to, iš tos pačios laboratorijos paryčiais gauti dar du teigiami ėminių rezultatai – koronavirusinė infekcija nustatyta dar dviem rizikos grupėje esantiems pacientams, kurie šiuo metu gydomi Santaros klinikose.

Taip pat šiąnakt gauti dar keturi teigiami atsakymai iš Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijos. Vienas pacientas, kuriam infekcija patvirtinta po kontakto su iš užsienio grįžusiais asmenims, gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Kiti trys atvejai nustatyti Klaipėdos mobiliajame punkte. Su šiais pacientais, kurių ėminiai paimti mobiliajame punkte, susisiekta, jie instruktuoti, kaip elgtis.

Taigi, remiantis iš laboratorijų gautais duomenimis, bendras patvirtintų atvejų skaičius šįryt –187.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki kovo 30 d. 24 val.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,