Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kelyje Gargždai–Kretinga automobilis kliudė dviratininką

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kelių policijos tarnybos nuotr. Kelių policijos tarnybos nuotr.

Kovo 25-ąją, trečiadienį, policijos pareigūnai šalyje užregistravo, pirminiais duomenimis, 21 eismo įvykį, 2-uose iš jų nukentėjo žmonės.

 

Vakare, prieš aštuntą, Kretingos rajone, kelyje Gargždai–Kretinga (apšvietimas neįrengtas), pirminiais duomenimis, dviračiu važiavusį žmogų kliudė ta pačia kryptimi važiavęs nenustatytas automobilis. Nukentėjo dvirate transporto priemone važiavęs 51 metų vyras, jis tikėtina buvo neblaivus.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo eismo dalyvių kelyje elgtis atsakingai saugoti ne tik save, bet ir kitus. Suaugusieji, prašome pasirūpinti nepilnamečių saugiu dalyvavimu eisme, priminkite jiems pagrindinius saugaus elgesio kelyje aspektus, ugdykite jų atsakingumo jausmą.

Primenama, kad dviračiu važiuoti važiuojamąja kelio dalimi leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims (išklausiusiems nustatytą mokymo kursą ir turintiems mokyklos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims). Prižiūrint suaugusiajam, važiuoti dviračiu važiuojamąja kelio dalimi leidžiama ne jaunesniems kaip 8 metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

Reikalavimai dviračių ir motorinių dviračių (važiavimo greitis iki 25 km per valandą, galia – ne didesnė kaip 1 kW) vairuotojams numatyti Kelių eismo taisyklių 8 skyriuje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,