Logo
 Spausdinti šį puslapį

Uždarys Klaipėdos autobusų stotį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
wikipedia.org nuotr. wikipedia.org nuotr.

Penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas informavo, kokių veiksmų bus imtasi artimiausiomis dienomis, kad būtų kuo labiau sumažintas koronaviruso plitimas.

 

Mero teigimu, šiandien arba rytoj bus uždaryta Klaipėdos autobusų stotis, o nuo kitos savaitės bus dar labiau retinami miesto viešojo transporto maršrutai.

„Maršrutų skaičius buvo sumažintas tris kartus, o keleivių sumažėjo 5 kartus. Kitą savaitę bus svarstoma transporto srautus dar mažinti. Didžioji dalis miesto viešojo transporto autobusų važiuoja arba visiškai tušti, arba jais važiuoja iki 15 keleivių vadinamojo piko metu“, – sakė meras.

Taip pat pavesta Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui (KRATC) dažniau dezinfekuoti atliekų konteinerius.

Kreiptasi ir į daugiabučių bendrijų vadovus bei administratorius – prašoma, kad jie pradėtų dažniau dezinfekuoti daugiabučių laiptines.

Mero teigimu, gaunama nemažai signalų dėl saviizoliacijos tvarkos pažeidimų. Į juos reaguoja tiek policija, tiek Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai.

Gali būti, kad kitą savaitę bus priimtas sprendimas dėl draudimo lankyti kai kuriose viešose vietose, pvz., parkuose.

Kai kurios mokyklos, darželiai net aptveria savo teritorijas „Stop“ juosta, kad ten neitų žmonės, tačiau, V. Grubliausko manymu, nežinia, kiek tai efektyvu.

„Žinoma, 10 metrų atstumu žmogus nuo žmogaus kur nors miške šeštadienį gali būti, bet reikia vengti susibūrimo, buvimo didesnėse grupėse. Uždrausti lengviausia, bet mokydamiesi iš kitų klaidų, neužmiršdami kitų pamokų, manome, kad prieš uždraudžiant būtina viską pasverti“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

Jis pabrėžė, kad prieš priimant sprendimus dėl naujų draudimų bus konsultuojamasi su policijos pareigūnais.

Šį savaitgalį policijai į pagalbą kontroliuojant, kaip laikomasi karantino reikalavimų, ateis pasieniečiai, šauliai, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

V. Grubliauskas kvietė klaipėdiečius būti sąmoningus ir nepažeidinėti karantino tvarkos.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,