Logo
 Spausdinti šį puslapį

Reidų metu pareigūnai informuos gyventojus apie žolės deginimo pavojus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Kovo 31 d. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai kartu su policija šalyje pradeda rengti reidus populiariose gyventojų susibūrimo vietose ir informuoti juos apie karantino sąlygų laikymąsi bei gaisrų prevenciją atvirose teritorijose.

 

Kadangi pastaruoju metu šalyje padidėjo žolės gaisrų skaičius, reidų metu bus siekiama atkreipti gyventojų dėmesį į šią problemą ir informuoti juos apie šių gaisrų pavojų.

„Kadangi šalyje paskelbus karantiną dalis gaisrų prevencijos funkcijų yra sustabdytos, valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai patruliuos automobiliais ir įspės gyventojus apie žolės deginimo pavojus ir galimas pasekmes, – sakė departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas. – Reidai bus rengiami kiekviename rajone. Tuo pačiu pareigūnai padės kontroliuoti ir karantino sąlygų laikymąsi.“

Šiemet šalyje atvirose teritorijose jau kilo 587 gaisrai, jų metu išdegė 377 ha pievų, ražienų ir miško paklotės. Gyventojams už sausos žolės deginimą gresia baudos nuo 30 iki 300 eurų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,