Mano Gargždai



„Vaivorykštėje“ - meniška matematika

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Gintauto Našlėno nuotrauka. Gintauto Našlėno nuotrauka.

Kovo 18 d. Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje vyko matematikos kūrybinių - projektinių darbų konferencija ,,Matematika už lango". Savo darbus pristatė įvairaus amžiaus mokiniai: ir  šeštokai iš  Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijos, ir abiturientai iš Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos. Renginio pavadinimas „Matematika už lango" liudija pagrindinį konferencijos organizatorių tikslą -  įrodyti jaunimui, kad matematikos mokslas apima įvairias gyvenimo sritis bei nėra tik „sausas“ uždavinių sprendimas.

 

Renginyje moksleiviai pateikė variantų, kur  gyvenime galime susidurti su matematika. Nuo pat konferencijos pradžios buvo lengva pastebėti, kad mokiniai matematiką pritaikė visiškai skirtingose gyvenimo sferose, dalyvių darbai buvo originalūs bei atskleidžiantys perspektyvias matematikos mokslo galimybes. Renginį pradėjusios „Vaivorykštės“  mokyklos abiturientės pristatė buitinius daiktus, kuriuose, anot jų, galima įžvelgti funkcijas. Keletas darbų ypač išsiskyrė. Pavyzdžiui, „Vyturio“ gimnazijos mokinės Vaivos Paulauskaitės  darbas  „Mokomės kitaip: trikampiai ir piramidės“. Ši mergina  maloniai nustebino ne vieną abiturientą savo profesionalumu pristatydama darbą bei jo idėją. Kitas darbas, svečių nuomone, palikęs įspūdį, - Dainiaus Jenkaus  -  elektroniniame prietaise mikrovaldiklyje matematinės formulės leido sukurti diodo šviesos žaismą. Įsimintinas ir Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos mokinių pasirodymas: matematine kalba buvo pristatyta Tauralaukio progimnazijos susikūrimo ir gyvavimo istorija, bendraujant su publika analizuojama viena iš matematikos mokslo nagrinėjamų temų – simetrijos ašys ir centrai.

Visi konferencijos darbai liudijo, kad  juos atliekant stengtasi, todėl, dalyvių bei organizatorių nuomone, renginys buvo naudingas, praturtinantis  žinias bei įkvepiantis siekti tobulumo pristatant, renkantis projektines temas. Renginio finale vykęs pasirodymas puikiai įrėmino visą konferencijos idėją. Evelina Šimkutė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos abiturientė, savo pasirodymu pritraukė visų dėmesį nuo pirmosios pristatymo sekundės: mergina, pasitelkusi pasaką (kaip pristatymo žanrą), vaizdingai kalbėdama bei vaidindama  pristatė matematinę informaciją.

Anot „Vaivorykštės“ gimnazijos abiturientų, toks renginys yra puiki proga populiarinti matematikos discipliną pažvelgiant į ją  meniškai bei puiki galimybė pasimokyti vieniems iš kitų.

 

Gintauto Našlėno nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 277 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,