Mano Gargždai



Pradedamas įgyvendinti priemonių planas kultūros sričiai remti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Siekdama mažinti neigiamus padarinius kūrėjams ir kultūros organizacijoms dėl paskelbtos valstybės lygio ekstremalios situacijos ir karantino, Kultūros ministerija parengė pradinį paramos kultūros sričiai priemonių planą. Priemonių planas, skirtas kūrėjams ir kultūros organizacijoms remti, parengtas atsižvelgus į kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko sudarytos darbo grupės pasiūlymus.

 

Papildomos lėšos – 2 mln. eurų – skiriamos meno kūrėjų kūrybinėms prastovoms apmokėti, kai jie dėl karantino iš savo veiklos negali gauti pajamų. Meno kūrėjų socialinės apsaugos programoje karantino laikotarpiui atsisakoma nuostatos, kad nauja kūrybinės prastovos išmoka iš programos lėšų gali būti skiriama tik praėjus metams nuo skirtos kūrybinės prastovos išmokos mokėjimo pabaigos.

Kompensacinio atlyginimo už asmeninį atgaminimą lėšos, daugiau nei 700 tūkst. eurų bus nukreiptos savarankiškai kultūros srityje dirbančių fizinių asmenų nuostoliams kompensuoti.

Iš Kultūros rėmimo fondo numatyta skirti 600 tūkst. eurų individualioms stipendijoms kultūros ar meno kūrėjams, tris mėnesius mokant po 600 eurų. Šios stipendijos skirtos skatinti kūrybą ir jas konkurso būdu gaus daugiau nei 300 kūrėjų.

Kultūros srityje veikiančioms nevyriausybinėms organizacijoms formuojama nauja 1,2 mln. eurų dalinio finansavimo programa, skirta kuriamo turinio pritaikymo ar perkėlimo į skaitmeninę erdvę bei vykdomų veiklų pritaikymo prie pasikeitusių aplinkybių projektams.

Visus su papildomu finansavimu susijusius naujus konkursus bei jų finansavimo sąlygas Lietuvos kultūros taryba paskelbs artimiausiu metu.

Paramos kultūros sričiai priemonių planas bus pildomas atsižvelgus į naujus darbo grupės ir suinteresuotų šalių pasiūlymus, kintančias aplinkybes bei finansines galimybes.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 346 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,