Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų „Pramogų“ vadovas: „Mūsų tikslas – plėsti futsal žaidėjų ratą“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų „Pramogas“ klubo nuotr. Gargždų „Pramogas“ klubo nuotr.

Kai prieš pora savaičių oficialiai buvo nuspręsta užbaigti Lietuvos futsal A lygos čempionatą, dauguma klubų galėjo įsivertinti tai, ką nuveikė per 2019–2020 sezoną. Gargždų „Pramogos“ į tą daugumą nepateko, nes pastarojo sezono trečios vietos laimėtojams dar liko neužbaigtų reikalų Baltijos taurės turnyre.

 

Prieš Lietuvos čempionato pabaigą „Pramogos“ mažajame finale 1:0 (serijoje iki dviejų pergalių) pirmavo prieš Mažeikių VIP atstovus. Tai gargždiškiams garantavo trečiąją vietą. Vietą, kuri yra prastesnė nei buvo iškovota prieš tai dvejus metus iš eilės.

„Viena vertus – trečia vieta geriau nei ketvirta, bet kita vertus – liūdna, kad nepatekome į finalą. Iš tikro ta trečioji vieta labiau netgi liūdina nei džiugina. Įvertinkime dar ir tai, kad tą mažąjį finalą laimėjome ne aikštėje“, – sezoną reziumavo „Pramogų“ vadovas Dainius Stončius.

Priminsime, kad reguliariajame sezone Gargždų komanda užėmė antrąją vietą, o įveikusi ketvirtfinalio barjerą, pusfinalį pradėjo pergale prieš Jonavos „Vikingus“. Visgi, gera pradžia tebuvo tik pusė darbo. Vėliau dusyk iš eilės triumfavo „Vikingai“, gargždiškiams užvėrę duris į finalą.

„Net prabėgus tiek laiko, negaliu atsakyti, ko mums pritrūko. Galiu tik spėlioti. Galbūt, pritrūko lauko žaidėjų, kurie būdavo geriau pasiruošę ir sugebėdavo atlaikyti krūvius. Gal varžovai labiau norėjo, nes jiems tai pirmas finalas, gal tai paprasčiausiai buvo ne mūsų diena... Labai daug „gal“. Tuos niuansus geriau pasakytų treneris. Aš jų net nežinau. Šiemet tokia situacija, kad mes net neturėjome kada padaryti aptarimo, nes buvo paskelbtas karantinas“, – pasakojo D. Stončius.

Praėjusį rudenį „Pramogos“ kartu su Kauno „Vyčiu“ Lietuvai atstovavo ir Baltijos taurės turnyre, kuriame varžėsi su Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Rusijos komandomis. Pastarojo čempionato likimas turėtų paaiškėti artimiausiomis dienomis.

„Baltijos taurė – labai geras turnyras, vieni pliusai. Turėjome progą susipažinti su kitų šalių čempionatų lygiu, komandomis, taip pat – gauti praktikos žaidžiant su stipresnėmis komandomis. Vienintelis minusas išryškėjo sezono pabaigoje, kai susidėjus trims turnyrams, nebeužteko jėgų. Dabar laukiame sprendimo dėl sezono pabaigos. Aš asmeniškai manau, kad jei užsitęs karantinas, o galvoju, kad užsitęs, sezoną užbaigti bus praktiškai neįmanoma. Įsivaizduokime sezono tęsinį, kai žaidėjai jau kurį laiką nesportuoja. Kas kieme bus pasitreniravęs, toks lygis ir būtų. Be to, daugelio komandų žaidėjai jau išvyko namo. Kaip būtų su jais? Pas mus didžiąja dalimi vietiniai, tai tokie klausimai neaktualūs“, – teigė D. Stončius.

Kai oficialiai paaiškės Baltijos taurės likimas, „Pramogų“ vadovai pradės darbymetį – žaidėjų paieškas 2020–2021 metų sezonui.

„Labai daug neaiškumų. Patys matote, kad šalyje praktiškai niekas nevyksta. Aišku, eisime pas rėmėjus ir kalbėsime. Didele dalimi prieš šios komandos gyvavimo prisideda Klaipėdos rajono savivaldybė, taip pat turime rėmėjų, kurie nuo mūsų nenusisuka daug metų. Jei pavyktų susitarti, tai galėtume galvoti apie tai, kaip priartėti prie „Vyčio“. „Vytis“ mus visus lenkia treniruočių skaičiumi. Šiemet jų sudėty rinktinės pagrindas, jie visi susižaidę, todėl jiems paprasčiau nei visiems kitiems. Mūsų tikslas – plėsti futsal žaidėjų ratą. Turiu omeny tai, kad turime mažinti lauko žaidėjų skaičių, o pasilikti vien tik su futsalininkais. Tai yra labai svarbu“, – konstatavo D. Stončius.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,