Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėda ruošiasi Karščiavimo klinikos veiklos startui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Klaipėdos miestas intensyviai ruošiasi Karščiavimo klinikos veiklos startui – patalpos aprūpinamos reikalingais baldais ir įranga, formuojamos klinikoje dirbsiančios medikų komandos, apskaičiuotas apsaugos priemonių poreikio kiekis.

 

Kaip jau skelbta, Klaipėdos miesto savivaldybė Karščiavimo kliniką steigs Psichikos sveikatos centro pastate Galinio Pylimo g. 3. Tai – atskiras naujai suremontuotas pastatas, kuriame ateityje planuota teikti psichosocialinės reabilitacijos paslaugas.

Už patalpų pritaikymą atsakinga Savivaldybės viešoji įstaiga Jūrininkų sveikatos priežiūros centras, o dėl radiologijos paslaugų užtikrinimo sutarta su Respublikine Klaipėdos ligonine.

Šiuo metu daugiausiai klausimų kyla dėl Karščiavimo klinikoje dirbsiančių medikų aprūpinimo apsaugos priemonėmis. Sveikatos apsaugos ministerija anksčiau skelbė, kad priemonės bus skirtos iš Valstybės rezervo, tačiau balandžio 1 d. pakeitė įsakymą ir nurodė, kad aprūpinimą priemonėmis organizuoja savivaldybės.

Jei priemonių iš Valstybės rezervo nebus skirta, pasiruošimas Karščiavimo klinikų veiklos startui gali užsitęsti, nes savivaldybės bus priverstos vykdyti viešuosius pirkimus ir laukti, kol apsaugos priemonių siuntos atkeliaus iš užsienio.

Karščiavimo klinikose dirbantiems medikams reikalingos įvairios apsaugos priemonės – ne tik respiratoriai, vienkartinės pirštinės, bet ir apsauginiai akiniai, apsauginiai neperšlampami chalatai, kombinezonai ir kt.

Karščiavimo klinikoje bus priimami 18–60 metų amžiaus pacientai, kurie turi kvėpavimo takų infekcijai būdingų požymių ir karščiuoja (temperatūra 37.8 ir daugiau). Pacientai bus priimami su elektroniniu šeimos gydytojo siuntimu, kurį bus galima gauti nuotoliniu būdu.

Numatoma, kad klinika dirbs kiekvieną dieną, ne mažiau kaip 4 val. per dieną, tačiau didėjant pacientų srautams, darbo laikas galės būti ilginamas. Jei medikams reikalingos apsaugos priemonės bus skirtos iš Valstybės rezervo, veiklos startui būtų galima pasiruošti per savaitę ir klinika galėtų pradėti veikti šios savaitės pabaigoje arba iškart po Velykų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,