Logo
 Spausdinti šį puslapį

Didžiosios Savaitės ir Velykų Dovana

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Brangūs broliai ir seserys,

 

Gyvename ypatingomis mums ir visam pasauliui dienomis. Šiuo metu mūsų dėmesys yra prikaustytas stebint žinias apie koronaviruso pandemijos mąstą. Visi gyvename karantino sąlygomis, kurios dažną mūsų slegia dėl esamų suvaržymų. Neretai nuotaiką gadina ir nerimas dėl ateities, ypač dėl mūsų artimųjų. Visa tai gali iš mūsų „pavogti“ džiaugsmą, kuris turėtų lydėti krikščionio gyvenimą, bei ramybę, kuri mums yra brangi Dievo dovana.

Šis laikas yra ypatingas ir Bažnyčios gyvenime. Didžioji savaitė žymi svarbiausius mūsų krikščioniškojo tikėjimo slėpinius. Drauge apmąstydami paskutines Viešpaties Jėzaus žemiškojo gyvenimo dienas ir valandas žengiame į Velykų šventę. Ji mums primena, kad, nežiūrint koks nerimas, kančia ar net mirtis gyvenimą ištiktų, visada išlieka viltis, kurią mums padovanojo Prisikėlęs Kristus.

Viešpats, kuris sukūrė šį pasaulį, dovanojo žmonėms viltį, kuri yra pagrindas džiaugsmui ir pasitikėjimui, „kad viskas išeina į gera mylintiems Dievą.“ (Rom 8, 28).

Šiais metais neįprastai artimai išgyvename Jėzaus jausmus, kuris buvo priverstas dėl grėsmės gyvybei keliauti į šventes Jeruzalėje „ne viešai, o tarsi slapčiomis.“ (Jn. 7, 10). Ir mus karantino sąlygos verčia svarbiausius mūsų tikėjimo įvykius išgyventi „tarsi slapčiomis.“

Negalime viešai ateiti į Bažnyčią ir susirinkti nevaržomai švęsti Velykų. Tačiau ar tai mums gali būti pretekstas nešvęsti Didžiąją savaitę minimų įvykių? „Kas gi mus atskirs nuo Kristaus meilės?“ (Rom. 8, 35). Ačiū Dievui, šiandien turime moderniąsias komunikacijos priemones, kurios šiomis sąlygomis mums gali būti ypač naudingos.

Brangieji, nuoširdžiai kviečiu Jus dalyvauti Didžiosios savaitės ir Velykų Tridienio pamaldose naudojantis virtualiomis komunikacijos priemonėmis: internetu, televizija ir radiju. Pirmiausia patikrinkite, ar Jūsų parapija rengia nuotolinę šio ypatingo laiko liturgijų transliaciją. Jei taip, junkitės drauge, juk tai, nors ir nuotoliniu būdu, bet Jūsų parapijos šeimos bendra malda ir šventimas.

Jei parapija neturi galimybių tokio pobūdžio transliacijai, kviečiame jungtis į bendrą maldą, kuri bus transliuojama iš Telšių Katedros, Facebook ir YouTube paskyroje „Telšių vyskupija.“

Didžiojo šeštadienio liturgijos transliacija iš Telšių Katedros vyks 20 val., o Velykų rytą Šventosios Mišios bus transliuojamos 8 val. Jas bus galima girdėti ir per Marijos Radiją.

Šv. Mišias transliuos ir LRT. Paskutinės Vakarienės šv. Mišios iš Vilniaus Arkikatedros – balandžio 9 d., 18 val.; Kristaus Kančios pamaldos iš Vilniaus Arkikatedros – balandžio 10 d., 18 val.; Kryžiaus Kelias iš Vatikano – balandžio 10 d., 22 val., (taip pat šią dieną LRT mediatekos paskyroje bus parengtas „Kryžiaus Kelio“ maldos apmąstymas). Velyknakčio vigilija iš Vilniaus Arkikatedros – balandžio 11 d., 21 val.; Velykų ryto šv. Mišios iš Vatikano ir Popiežiaus palaiminimas „Urbi et Orbi“ – 12 val.

 

Vienykimės maldoje, brangieji, šiomis ypatingomis dienomis! Te šio laiko aplinkybės nesustabdo mūsų meilės ir džiaugsmo! Melskimės už ligos paliestuosius ir medikus!

Su pasitikėjimu paveskime savo rūpesčius mūsų Viešpačiui!

Su artėjančiomis Šv. Velykomis!

Kęstutis Kėvalas

Telšių Vyskupas

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,