Mano Gargždai



Neeilinė istorija Klaipėdos jūrininkų ligoninėje: darbuotojų pasiaukojimas ir jautri direktoriaus padėka

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Kova su visą pasaulį sukausčiusiu koronavirusu – nelengva visai medikų bendruomenei. Kol vieni skundžiasi susiklosčiusiomis darbo sąlygomis, kiti ištikimai dirba savo darbą, nepaisydami jokių aplinkybių. Viena tokių istorijų nutiko ir Klaipėdos jūrininkų ligoninėje – dėl izoliacijos visai savaitei kartu su pacientais užsidarė ir ligoninės darbuotojos.

 

Šį sekmadienį, šv. Velykų proga TV8 medicinos laidoje skambės jautri Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktoriaus padėka šios ligoninės darbuotojams. Ligoninės vadovas dėkos kolegoms už pasišventimą ir ištikimybę savo profesijai kovos su koronavirusu akistatoje.

Balandžio mėnesio pradžioje ligoninės direktorius prof. Jonas Sąlyga savo socialiniame tinkle pasidalino neeiline istorija. Žiniasklaida netilo, kuomet dėl Klaipėdos jūrininkų ligoninės kraujagyslių chirurgui nustatytos koronavirusinės infekcijos, teko uždaryti kraujagyslių chirurgijos skyrių, izoliuoti pacientus bei kitus su gydytoju kontaktavusius ligoninės darbuotojus. Tačiau kartu su pacientais izoliacijoje ištikimai liko ir jiems padėti pasiryžo ir trys ligoninės slaugytojos bei dvi pagalbinės medicinos darbuotojos: Rasa Savickienė, Lina Aleinikovienė, Janina Mockaitienė, Regina Virbauskienė bei Virgilija Beinorienė. Joms ligoninės direktorius šį sekmadienį laidoje ir siunčia didžiausią padėką.

„Penkios mūsų ligoninės herojėmis tapusios medicinos darbuotojos, atsiskyrusios nuo savo asmeninio gyvenimo, net aštuonias paras dėl koronaviruso infekcijos praleido izoliacijoje kartu su izoliuotais skyriaus pacientais. Jos teikė būtinąją pagalbą, slaugė pacientus po galūnių amputacijų, kaklo ir pilvo kraujagyslių protezavimo operacijų, kojų kraujagyslių stentavimų bei užtikrino jų sveikatos priežiūrą visą izoliacinį laikotarpį. Nors darbuotojos neslėpė, jog nerimavo dėl tyrimų rezultatų, ilgėjosi namų, tačiau vakarais visos susirinkdavo kabinete ir uždainuodavo“, – istorija laidoje dalinsis biomedicinos m. dr. prof. Jonas Sąlyga.

Laimei, pasibaigus izoliacijos laikotarpiui viso personalo ir skyriaus pacientų tyrimai dėl COVID-19 buvo neigiami, darbuotojos grįžo į savo šeimas, o kraujagyslių chirurgijos skyrius atnaujino savo veiklą, tačiau tokios istorijos dar ilgai skleis viltį ir šviesą ligoninėje.

„Prieš koronaviruso pandemiją medicinos darbuotojų pareigos buvo suvokiamos kaip pasiaukojimo reikalaujanti profesija, tačiau atsiradus tokiam neprognozuojamam, visą pasaulį palietusiam virusui, medicinos įstaigose dirbantieji kasdien, kiekvieno mūsų akyse, tampa mažų mažiausiai šiuolaikiniais herojais. Tūkstančiai gydytojų, slaugytojų, pagalbinių darbuotojų rizikuoja savo gyvybe tam, kad išsaugotų jūsų. Tikiu, kad šios tyliųjų herojų istorijos šiandien kaip niekada padeda neprarasti džiaugsmo ir vilties, o taip pat ir įkvepia kiekvieną mūsų solidarizuotis su gydytojais, slaugytojais, pagalbiniais medicinos darbuotojais, diena iš dienos kovojančiais su klastinga liga“, – pasakos prof. J. Sąlyga.

Kova prieš itin klastingą virusą vienija visas pasaulio valstybes. Kiekvienos šalies gyventojai randa savų būdų kaip atsidėkoti už jų gyvybes kovojantiems medikams ir ligoninės darbuotojams. Vieni kas vakarą juos palydi plojimais, kiti be atlygio aprūpina maistu ar taip reikalingomis apsaugos priemonėmis. Medikų bendruomenės bebaimis pasiaukojimas ir ištikimas Hipokrato priesaikos laikymasis verčia mus visus nulenkti galvas prieš šios profesijos atstovus bei tikėtis, jog pabaiga šioje kovoje jau artėja.

„Kiekvienas medikas šiandien, aukojantis savo sveikatą ir energiją kovai už pasaulio gyvybę, yra vertas nuoširdžiausių padėkų. Išreikšti šią padėką galime kiekvienas – likdami namuose ir laikydamiesi apsaugos priemonių, taip tiesiogiai sumažindami pacientų skaičių. Šv. Velykos yra pergalės prieš mirtį diena ir sveikinu kiekvieną gydytoją, slaugytoją, pagalbinės medicinos darbuotoją ir kiekvieną žmogų, linkėdamas, kad šios Velykos atneštų būtent tokį pergalės džiaugsmą į Lietuvos, į viso pasaulio ligonines ir į visas koronaviruso paliestas šeimas“, – gražius žodžius švenčių proga laidoje žiūrovams skirs prof. J. Sąlyga.

Kaip rūpintis savo imunitetu, kuomet pasaulį sukaustęs grėsmingas virusas, ką svarbu nepamiršti vyrams, siekiant išsaugoti savo vyriškumą bei sunkus ir ištikimas nematomo medicinos personalo darbas – apie visą tai jau šį sekmadienį, 15 val. per TV8 televiziją.

Septintąjį sezoną skaičiuojanti medicinos laida „Sveikatos medis“ ir toliau džiugina savo žiūrovus nuoširdžiomis ir jautriomis padėkomis gydytojams tiesiai iš pacientų lūpų, dalina patarimus, kaip užkirsti kelią klastingoms ligoms, pažindina su naujausiais pasiekimais medicinoje ir atsako į visiems rūpimus klausimus apie sveikatą.

„Sveikatos medis“ – tai laida, nestokojanti svarbiausių medicinos aktualijų bei patarimų, jautrių ir abejingų nepaliekančių gyvenimiškų istorijų tiek iš gydytojų, tiek iš pacientų lūpų.

Medicinos laida „Sveikatos medis“, kurioje susivienijo ilgametė gydytojos Irenos Pivoriūnienės patirtis ir prodiuserės, laidų kūrėjos Vaidos Skaisgirės jaunatviškas veržlumas – sekmadieniais, 15 val. per TV8!

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 714 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,