Logo
 Spausdinti šį puslapį

Premjeras: rytoj bus priimtas sprendimas dėl dalies verslo veiklos karantino metu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
K. Čachovskij/Delfi.lt nuotr. K. Čachovskij/Delfi.lt nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad rytoj bus sprendžiama dėl dalies verslų veiklos atnaujinimo karantino metu.

 

„Dėl žadėtų priemonių verslo atpalaidavimui. Rytoj Vyriausybė spręs, ar pritarti pirmajam švelninimo etapui. Siūloma leisti veiklą ne maisto prekių parduotuvėms, buitinių ir remonto paslaugų teikėjams, kuomet yra atskiras įėjimas iš lauko ir galimybė reguliuoti klientų srautus taip, kad vienu metu būtų aptarnaujamas vienas klientas. Žinoma, laikantis visų nustatytų saugumo reikalavimų“, – rašo premjeras S. Skvernelis.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga spaudos konferencijoje antradienį teigė, kad kalbama apie tas veiklas, kurios galėtų atitikti šiandien esančias sąlygas: ne maisto parduotuvės, kur galima kontroliuoti pirkėjų srautus, užtikrinti higienos priemonių naudojimą.

„Tam tikros paslaugos, kur kontaktas su klientu yra ne ilgas, trumpesnis negu 15 minučių. Pagal šią logiką kirpyklos į pirmąjį etapą neturėtų patekti, bet kol Vyriausybė nėra apsisprendusi, nėra priėmusi galutinio sprendimo, ne laikas komentuoti konkrečias priemones. O dėl pačio įsigaliojimo teoriškai yra galimybė, jei Vyriausybė apsispręs, tai įsigalios karantino sąlygų pakeitimui, jei nėra nurodyta kita data, tai galėtų dar šią savaitę įsigalioti“, – komentavo A. Veryga.

Taip pat bus sprendžiama dėl kitų paramos priemonių verslui, t.y. kaip verslui padėti sumokėti mokesčius nuomininkams. Kaip Delfi patikslino premjero patarėjas Tomas Beržinskas, pirmiausia ši priemonė galiotų smulkiam ir vidutiniam verslui, nukentėjusiam karantino metu.

„Vyriausybei ryt bus pasiūlytas ir sprendimas dėl nuomos mokesčio. Pasirinktas vadinamasis „visų solidarumo“ variantas, kuomet valstybė preliminariai subsidijuos 40 proc. mokesčio, jei nekilnojamojo turto valdytojas sutiks padaryti bent 30 proc. nuolaidą. Nuomininkui tokiu atveju beliktų prisidėti 30 proc.

Principas – padėti silpniausiam, šiuo atveju – besinuomojančiam. Orientuojamės į verslą, kurio veikla šiuo metu ribojama ir kurio pajamos drastiškai sumažėjo. Tai – išgyvenimo klausimas.

Ir pabaigai: įgyvendinant tiek šias, tiek kitas ekonomikos skatinimo plane numatytas priemones, neturi būti jokių biurokratinių trikdžių bei suvaržymų, jokios perteklinės priežiūros institucijų kontrolės. Privalome judėti sparčiai, procesas negali būti stabdomas dirbtinai ar dėl neatsakingų, neapgalvotų veiksmų“, – rašo premjeras S. Skvernelis.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,