Logo
 Spausdinti šį puslapį

Svarstoma galimybė leisti vykdyti praktinio vairavimo egzaminus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis šįryt savo feisbuko paskyroje informavo, jog vakar vykusiame COVID-19 komiteto posėdyje aptarta situacija dėl žmonių, norinčių laikyti praktinio vairavimo egzaminą „Regitroje“.

 

Šiuo metu, dėl paskelbto karantino, šalyje nei teorijos, nei praktikos vairavimo egzaminai nevyksta. Asmenys, išlaikę teorijos egzaminą ir atlikę praktinio vairavimo kursą, priversti laukti.

Manoma, jog užsitęsus karantinui, daugelis pradedančiųjų vairuotojų praras įgūdžius ir ateityje praktinio vairavimo egzaminą vargu ar išlaikys.

„Kalbame ne tik apie B kategoriją, bet ir kitas. Blogiausia, jog vis daugėja atvejų, kuomet galimybė laikyti egzaminą yra tiesiogiai susijusi su žmogaus galimybe gauti (arba prarasti) darbą“, – rašė S. Skvernelis.

Anot premjero, artimiausiu metu Vidaus reikalų ministerija bei „Regitra“ turėtų rasti bendrus sprendimus, kaip spręsti šią situaciją.

Vienas iš siūlymų – jei asmuo pageidauja ir egzaminuotojas sutinka, leisti vykdyti praktinio vairavimo egzaminą.

„Žinoma, tokiu atveju tiek laikantis egzaminą, tiek egzaminuojantis privalėtų naudoti visas būtinas apaugos priemones, po visko būtų atliekama transporto priemonės dezinfekcija ir pan.“, – svarstė S. Skvernelis.

Dar balandžio pradžioje „Regitra“ būsimiems vairuotojams, kurių teigiamas teorijos egzamino rezultatas baigia galioti per karantiną arba tris mėnesius po jo, pratęsė rezultato galiojimo terminą 6 mėnesiams. Jis bus skaičiuojamas nuo karantino pabaigos.

Teigiama, jog šis sprendimas leis ramiau jaustis tiems, kurie per metus nespėjo išlaikyti praktikos egzamino.

Taip pat informuojama, jog iki karantino paskelbimo vien B kategorijos praktiniam egzaminui registravosi apie 8 tūkstančiai žmonių.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,