Mano Gargždai



Ne visi paslaugų teikėjai, kuriems leista vykdyti veiklą karantino metu, laikosi reikalavimų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Lietuvoje balandžio 15 d. sušvelninus karantino sąlygas ir leidus teikti kai kurias paslaugas, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai šį savaitgalį tikrina, kaip šių paslaugų teikėjai laikosi reikalavimų, skirtų užkirsti kelią virusui plisti visuomenėje.

 

Šeštadienį, balandžio 18 d., iš viso patikrintos 642 prekybos ir paslaugų teikimo vietos Lietuvoje. Pažeidimai nustatyti 52-ose iš jų (tai sudaro 8 proc. visų patikrintų paslaugų teikėjų).

Patikrinimų metu vertinama, ar paslaugų teikėjai laikosi būtinų visuomenės sveikatos saugos, higienos, darbuotojų ir pirkėjų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygų, t. y. ar ribojamas pirkėjų srautas, ar sužymėti atitinkami tarpai tarp pirkėjų eilėse, ar įleidžiami tik kaukes dėvintys ir ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis atvykę pirkėjai, ar prekybos vietose skelbiami įspėjimai apie tai, kad rizikos grupių asmenims nerekomenduojama lankytis parduotuvėse ir kitų karantino reikalavimų.

Dažniausi pažeidimai: prie įėjimo į prekybos vietą nepateikiama informacija apie tai, kad nerekomenduojama lankytis rizikos grupių asmenims, nepažymėti privalomi atstumai tarp eilėje stovinčių pirkėjų, į patalpas patenkama ne per tiesioginį įėjimą iš lauko, nematuojama darbuotojų kūno temperatūra, tik atvykus į darbą. NVSC specialistai nustatė ir draudžiamos veiklos atvejų – Vilniuje tokių buvo 9.

Daugiausiai reikalavimų nesilaikančių paslaugų teikėjų nustatyta Vilniaus apskrityje – 41 proc. visų šioje apskrityje patikrintų paslaugų teikėjų, Alytaus apskrityje pažeidėjai sudarė 18 proc., Klaipėdos apskrityje – 16 proc., Kauno – 4 proc.

Nustatytiems pažeidėjams bus surašyti administracinių nusižengimų protokolai, skiriamos baudos.

NVSC per šį savaitgalį planuoja patikrinti per 100 Elektros, buitinės technikos, santechnikos, sodo, daržo prekių, statybinių medžiagų, žemės ūkio technikos atsarginių dalių ir kitų autodetalių pardavimo vietų, 30 prekybos gėlėmis vietų, apie 20 sodininkystei ir daržininkystei skirtų priemonių pardavėjų, apie 70 drabužių, buities, laisvalaikio prekių, suvenyrų, avalynės ir galanterijos pardavimo vietų. NVSC specialistai apsilankys ir soliariumuose, grožio paslaugų teikimo vietose, dėvėtų drabužių parduotuvėse, buitinės technikos remonto dirbtuvėse, Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio, Trakų ir keliose kitose turgavietėse.

Atkreipiame dėmesį, kad šiuo etapu įvedus karantino reikalavimų sušvelninimus, grožio paslaugų teikėjai vis dar negali pradėti verstis savo veikla, nes grožio paslaugų teikimas – vis dar draudžiamas.

Už minėtų reikalavimų nesilaikymą taikoma administracinė atsakomybė. Asmenims gresia bauda nuo 500 iki 1500 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1500 iki 6000 eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 259 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,