Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vaiko teisių specialistai ragina tėvus stebėti, ar vaikai dalyvauja nuotolinio ugdymo procese

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Praėjus trims nuotolinio mokymosi savaitėms, išryškėjo keletas problemų: patyčios tarp vaikų ir prieš mokytojus, mokymosi priemonių trūkumas bei vaikų motyvacijos mokytis stoka. Kai vienos problemos buvo išspręstos, paaiškėjo kitos – dalis mokinių turėdami galimybę net nesijungia prie nuotoliniu būdu dėstomų pamokų.

 

Vaiko teisių apsaugos specialistai nesulaukia pranešimų gausos dėl šeimose kylančių problemų vaikams mokantis nuotoliniu būdu, bet vis dėlto pavienių atvejų pasitaiko. Į Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyrių (toliau – VTAS) kreipėsi Klaipėdos rajone esanti ugdymo įstaiga ir pranešė, kad vienos šeimos vaikas neįsitraukia į nuotolinio ugdymosi pamokas.

„Praėjusią savaitę gavome vienos mokyklos pranešimą, kad mokinys vengia nuotoliniu būdu vedamų pamokų ir neprisijungia prie mokymosi platformų bei vaizdo konferencijų. Siekiant išsiaiškinti situaciją, buvo susisiekta su tėvais ir vaiku. Pabendravus sužinota, kad tarp šeimos ir pedagogės vyko nesusikalbėjimas, dėl kurio vaikas vengė dalyvauti nuotolinėse pamokose. Norime paraginti tėvelius pasidomėti, ar jų vaikai sklandžiai įsitraukia į nuotolinio mokymosi procesą, ar atlieka jiems paskirtas užduotis“, – kalbėjo Klaipėdos apskrities VTAS patarėja Klaipėdos rajone Irena Šaulytė.

Kaip teigė patarėja, pasitelkus telekomunikacines priemones, vaikas galiausiai prisijungė prie pamokų ir nesutarimai buvo išspręsti.

„Skatiname tėvelius bendradarbiauti su pedagogais, aiškintis visus nesklandumus ir problemas, kad, priešingu atveju, nuo to nenukentėtų vaikas ir mokymosi procesas. Norime priminti, kad tėvai turi paisyti savo atžalų teisėtų interesų ir užtikrinti jų teises, iš kurių viena – vaiko teisė į mokslą“, – sakė I. Šaulytė.

Karantino laikotarpiu vaiko teisių apsaugos specialistai tęsia darbą ir operatyviai reaguoja į visus galimus vaiko teisių pažeidimus.

Anot patarėjos, šiuo metu minėtus pažeidimus stengiamasi aiškintis nuotolinėmis ryšio priemonėmis, o į įvykius vykstama tais atvejais, kai tai neišvengiamai būtina. Jei pranešimo nagrinėjimas nėra užbaigiamas, asmenys informuojami dėl susitikimo po karantino.

Beje, karantinui pasibaigus, dėl galimų vaiko teisių pažeidimų su asmenimis bus bendraujama taip, kaip ir prieš jį – gyvai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,