Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dercekliuose atidaryta komunalinių atliekų ir pakuočių surinkimo aikštelė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VšĮ „Gargždų švara“ nuotr. VšĮ „Gargždų švara“ nuotr.

Balandžio mėnesį dituviškiai sulaukė džiugių permainų – buvo atidaryta komunalinių atliekų ir pakuočių surinkimo aikštelė.

 

Kaip informuoja Klaipėdos rajono savivaldybės VšĮ „Gargždų švara“, Dercekliuose, Pavasario g. 56, įrengta aikštelė, skirta sodininkų bendrijos „Dituva“ nekilnojamojo turto objektų savininkams, mokantiems sodininko tarifą.

Aikštelėje integruota skaitmeninė praėjimo sistema, tad jie į aikštelę galės patekti naudodami elektroninį raktą-pakabuką, kurį darbo laiku nekilnojamojo turto objektų savininkams, pateikus asmens dokumentą, išduoda aikštelės operatorius.

Būtina žinoti, kad aikštelėje surenkamos tik buitinės, taip pat popieriaus, plastiko bei stiklo pakuočių atliekos. Be to, čia numatyta galimybė pasiimti rūšiavimo, kompostavimo ar buitinių atliekų konteinerius, keičiant nekilnojamojo turto objektą iš sodų paskirties į gyventojo.

Išrūšiuotas atliekas reikia mesti tik į tai rūšiai priskirtus ir pažymėtus konteinerius. Aikštelėje šalia konteinerių ir už aikštelės ribų atliekas palikti draudžiama.

Aikštelė ir jos prieigos yra stebimos vaizdo kameromis, o už netinkamai tvarkomas atliekas, nustatytus tvarkos pažeidimus bus informuojamas Klaipėdos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius bei grės piniginės baudos.

Komunalinių atliekų ir pakuočių surinkimo aikštelė dirba kasdien nuo 6 iki 22 val. Aikštelės operatorius pirmadieniais–penktadieniais dirba nuo 9 iki 18 val., o šeštadieniais – nuo 9 iki 15 val.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,