Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rezidentams 15 proc. didėja atlyginimai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Seimas po pateikimo pritarė sveikatos apsaugos ministro, Seimo nario Aurelijaus Verygos ir kitų Seimo narių pateiktiems įstatymų pakeitimams, kurie leis nuo balandžio 1 dienos padidinti gydytojų rezidentų ir gydytojų odontologų rezidentų darbo užmokestį 15 procentų.

 

Tai padės užtikrinti tolygų visų sveikatos priežiūros specialistų darbo apmokėjimo augimą. Numatyta, kad iki šių metų pabaigos gydytojų rezidentų algoms kelti bus skirta daugiau nei 3 mln. eurų.

Sveikatos apsaugos ministro A. Verygos teigimu, gydytojų rezidentų darbo užmokestis yra mokamas ne iš sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams skirto darbo užmokesčio fondo kaip kitiems medikams, o iš valstybės biudžeto asignavimų, todėl siekiant didinti ir gydytojų rezidentų atlyginimus, buvo būtina inicijuoti įstatymų, reglamentuojančių gydytojų rezidentų darbo užmokestį, pakeitimus.

„Labai svarbu palaikyti mūsų jaunuosius gydytojus rezidentus, kurie yra ne tik mūsų sveikatos sistemos ateitis, bet ir neįkainojama parama, kovojant su koronavirusu karščiausiose fronto linijose“, – sako ministras A. Veryga.

Šiuo metu jaunesniojo gydytojo rezidento bazinė pareiginė alga prieš mokesčius siekia 1337,6 eurus, o vyresniojo gydytojo rezidento – 1425,6 eurus.

Taigi, jau balandžio 1 d. jaunesniajam gydytojui rezidentui taikomas naujas pareiginės algos koeficientas – 8,74 (vietoje 7,6), o vyresniajam gydytojui rezidentui – 9,32 (vietoje 8,1). Tai reiškia, kad jaunesnysis gydytojas rezidentas prieš mokesčius gaus 200 eurų daugiau nei iki šiol, o vyresnysis gydytojas rezidentas – 215 eurų daugiau.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,