Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajone vaikus priims du darželiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Nuo pirmadienio, kai verslui įsigalioja švelnesnės karantino sąlygos, į darbus grįš nemažai darbuotojų. Klaipėdos rajono savivaldybė jau yra pasirengusi į darželius priimti tuos vaikus, kurių tėvai negalės vaikų priežiūros užtikrinti namuose. Rajone veiks du darželiai – Gargžduose ir Priekulėje. Registracija į juos jau pradedama.

 

Šią savaitę Vyriausybei priėmus sprendimą švelninti karantino sąlygas daliai verslo į tai reaguoja ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Jau pasiruošta į du rajono darželius priimti tuos vaikus, kurių tėvai negalės jų priežiūros užtikrinti namuose.

 

Būtina registracija

Klaipėdos rajono savivaldybėje vaikus priims dvi įstaigos – Gargždų lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“ ir Priekulės lopšelis-darželis.

Tėvai, kurie nori vaiką leisti į vieną iš šių įstaigų, turės pateikti prašymą, taip pat ir pažymą iš darbdavio, kad jiems nėra galimybės dirbti nuotoliniu būdu ir būtina būti darbo vietoje. Prašymus galima teikti šiais elektroniniais paštais – , , .

Informacija bus įvertinta ir priimtas sprendimas dėl galimybės lankyti darželius. Apie tai bus informuoti ir tėvai. Prašymus jau galima teikti nuo dabar.

Jei kyla papildomų klausimų, ar norite pasikonsultuoti, galite skambinti šiems specialistams – Švietimo skyriaus vyr. specialistė Irena Barbšienė, tel. 8 610 61 962, Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Jurgita Drąsutytę, tel. 8 655 73 719 ir Vaida Vaičiulienė, tel. 8 624 91 127.

Taip pat primename, kad siekiant kuo didesnio saugumo asmenys, atlydintys vaikus, privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones – veido kaukes, respiratorius ar kita.

Be to, kiekvieną dieną priimant vaikus, bus vertinama jų sveikata. Vaikams, kurie karščiuoja – 37,3 °C ir daugiau ar turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų, ūmių žarnyno infekcijų, kitų užkrečiamųjų ligų požymių – slogą, kosulį, pasunkėjusį kvėpavimą, viduriavimą ar kt., nebus priimami.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,