Mano Gargždai



Tęsiamas prekybininkų ir paslaugų teikėjų tikrinimas: pažeidėjų nedaug

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai praėjusią savaitę tęsė patikrinimus, siekdami įsitikinti, kaip prekybininkai ir paslaugų teikėjai laikosi reikalavimų, skirtų užkirsti kelią virusui plisti visuomenėje.

 

Balandžio 20–23 d. iš viso patikrintos 76 prekybos vietos ir 30 paslaugų teikimo vietų Lietuvoje. Pažeidimai nustatyti tik dviejose paslaugų teikimo vietose Vilniuje – nebuvo matuojama darbuotojų kūno temperatūra.

Patikrinimų metu vertinama, ar paslaugų teikėjai laikosi būtinų visuomenės sveikatos saugos, higienos, darbuotojų ir pirkėjų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygų, t. y. ar ribojamas pirkėjų srautas, ar sužymėti atitinkami tarpai tarp pirkėjų eilėse, ar įleidžiami tik kaukes dėvintys ir ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis atvykę pirkėjai, ar prekybos vietose skelbiami įspėjimai apie tai, kad rizikos grupių asmenims nerekomenduojama lankytis parduotuvėse ir kitų karantino reikalavimų.

Primename, kad Lietuvoje balandžio 15 d. sušvelninus karantino sąlygas buvo leista teikti kai kurias paslaugas, tik laikantis nustatytų visuomenės sveikatos saugos ir higienos sąlygų. Šią savaitę bus pradedamos teikti ir grožio paslaugos, kurių teikimui nustatyti konkretūs sveikatos saugos reikalavimai – klientai turi dėvėti kaukes, atstumas tarp paslaugų teikimo vietų turi būti ne mažesnis kaip 2 m. ir kiti.

Visi reikalavimai įvairių paslaugų teikimui nustatyti sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimuose, kuriuos galima rasti Sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainėje.

Už visuomenės sveikatos saugos ir reikalavimų nesilaikymą karantino metu taikoma administracinė atsakomybė. Asmenims gresia bauda nuo 500 iki 1 500 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1 500 iki 6 000 eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 239 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,