Mano Gargždai



Abiturientai nuotoliniu būdu ginasi brandos darbus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ministerijos nuotr. Ministerijos nuotr.

Prasidėjo abiturientų brandos darbų gynimas. Jis vyksta nuotoliniu būdu. Šiemet brandos darbus ginasi 126 abiturientai. 72 iš jų jau apsigynė nuotoliniu būdu. Brandos darbas yra vienas iš pasirenkamųjų mokyklinių egzaminų, jis neprivalomas, mokiniai jį gali rengti iki dvejų mokslo metų ir derinti įvairių dalykų žinias bei gebėjimus: gamtos ir socialinių mokslų, informacinių technologijų ir kt.

 

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Vida Rudokienė pasakoja, kad balandžio pabaigoje brandos darbus iš ekonomikos ir verslumo bei istorijos gimnazijoje gynėsi du abiturientai.

„Temas jie buvo pasirinkę dar trečioje gimnazijos klasėje, todėl pasirengti laiko tikrai pakako. Abu darbus abiturientai gynėsi „Google Meet“ platformoje, viskas pavyko labai sklandžiai, puikiai buvo girdėti pristatymas, klausimai ir atsakymai. Tai, kad darbus reikėjo gintis nuotoliniu būdu, nesudarė jokių problemų, – pasakoja pavaduotoja. – Pasirengimas taip pat vyko, kaip ir įprastai: prieš darbų gynimą mokiniai toje pačioje platformoje virtualiai buvo susitikę su mokytoja, vadovaujančia darbui, aptarė, kas taisytina. Mokiniai taip pat teigia, kad nuotolinis darbų gynimas kėlė mažiau streso, buvo įdomu ir naudinga, nors ir buvo nerimauta dėl galimų techninių nesklandumų.“

„Mums viskas pavyko, prisijungėme gerai per „Zoom“ platformą. Kiekvieno darbo gynimas truko apie 15 minučių. Galbūt tik paskutinei prisijungusiai abiturientei šiek tiek striginėjo sistema, tačiau tokių technologinių trikdžių juk nenumatysi. Apskritai viskas vyko gerai, neigiamų atsiliepimų nei įspūdžių negirdėjome. Sakyčiau, nuotoliniu būdu abiturientams šiemet gintis buvo netgi paprasčiau negu prieš auditoriją“, – sako VšĮ Pranciškonų gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė Lina Jucytė.

Šiemet nuotoliniu būdu vyksta ir lietuvių kalbos ir literatūros įskaita. Iš viso įskaita šiemet laikoma 328 mokyklose. Jos laikymo terminas pratęstas iki gegužės 22 d. Dalis mokyklų įskaitą suorganizavo dar iki karantino paskelbimo.

Be brandos darbo ir lietuvių kalbos įskaitos, nuotoliniu būdu abiturientai šiemet dar laiko menų, technologijų mokyklinius brandos egzaminus, gimtųjų kalbų (baltarusių, lenkų, rusų, vokiečių) mokyklinių brandos egzaminų I dalį.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija vyks birželio 22 d. – liepos 21 d., priėmimo į aukštąsias mokyklas prašymų registravimas nukeliamas iki rugpjūčio 18 d. Pakartotinė egzaminų sesija bus vykdoma nuo liepos 22 d. iki rugpjūčio 4 d. Apeliacijų ir pakartotinės sesijos rezultatų skelbimo terminas – rugpjūčio 17 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 189 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,