Logo
 Spausdinti šį puslapį

Seimas spręs dėl vienkartinės išmokos senyvo amžiaus ir neįgaliems gyventojams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Seimas pradėjo svarstyti socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio pristatytą Vienkartinės išmokos socialinio draudimo pensijų ir šalpos išmokų gavėjams įstatymo projektą, pagal kurį senyvo amžiaus gyventojams, neįgaliesiems, našliams, našlaičiams siūloma skirti vienkartinę 200 eurų dydžio išmoką.

 

Ji būtų išmokama, jeigu asmeniui iki 2020 m. gruodžio 31 d. buvo arba bus paskirta bent viena iš šių „Sodros“ išmokų: senatvės, netekto darbingumo (invalidumo) pensija, našlių, našlaičių ar maitintojo netekimo pensija, ištarnauto laiko pensija, kompensacija už ypatingas darbo sąlygas, šalpos pensija ar kompensacija, pensija, paskirta pagal tarptautines sutartis ar Europos Sąjungos socialinės apsaugos sistemų koordinavimo reglamentus.

Vienkartinė išmoka būtų mokama be atskiro asmens prašymo 2020 m. rugpjūčio mėn.

Jei asmeniui teisė į išvardytas išmokas atsirastų po šių metų liepos 1 d., vienkartinę išmoką jis gautų kartu su jau paskirta išmoka. Kaip pažymima dokumento aiškinamajame rašte, vienkartines išmokas gautų apie 910 tūkst. asmenų.

Po pristatymo už teisės akto projektą balsavo 108 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 8 parlamentarai. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas ypatingos skubos tvarka.

Pagrindiniu komitetu šiam klausimui svarstyti paskirtas Socialinių reikalų ir darbo komitetas. Galutinis balsavimas dėl šio klausimo numatomas gegužės 7 d.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,