Mano Gargždai



Per pastarąsias savaites rinkoje neleista parduoti 6,2 t nesaugios paukštienos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) vykdant reguliarią maisto ir veterinarinę kontrolę, per pastarąsias dvi savaites šalies rinkoje uždrausta realizuoti dar 6,2 tonos nesaugios ir vartoti netinkamos paukštienos.

 

Balandžio 20–23 d. VMVT inspektorių vykdytų patikrų Vilniaus, Kauno, Alytaus ir Utenos paukštienos išpjaustymo įmonėse, prekybos centruose ir didmeninės prekybos vietose metu iš viso įvertina daugiau kaip 22 tonų (18 partijų) paukštienos produkcijos sauga ir kokybė – tiek Lietuvos gamintojų, tiek ir įvežtų iš Lenkijos, Rumunijos bei Vengrijos.

Šią savaitę gavus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje atliktų tyrimų rezultatus, įmonėms įvežusioms 5 nesaugias ir salmonelių bakterijomis užterštas paukštienos partijas jas uždrausta platinti Lietuvos rinkoje.

Didžioji dalis (3 partijos) mikrobiologinių reikalavimų neatitikusios vištienos į mūsų šalį buvo atvežta iš Lenkijos. Taršą patvirtinę mėginiai buvo atrinkti iš UAB „Norfos mažmena“ prekybos centro, UAB „Juspa“ didmeninės prekybos sandėlio ir UAB „Alevista“, kuri lenkišką paukštieną išpjaustė, sufasavo ir pateikė rinkai.

Vieną nesaugią paukštienos partiją iš Rumunijos įvežė UAB „Baltic foods“. Patogeniniai mikroorganizmai nustatyti ir paukštienoje iš Vengrijos, mėginys atrinktas iš UAB „Sanitex“, tačiau šią produkciją taip pat įsivežė ir UAB „Baltic foods“.

Šiomis dienomis visa nesaugi produkcija atšaukiama iš rinkos ir bus sunaikinta specializuotose įmonėse. Vartoti netinkamą paukštieną Lietuvoje platinusios įmonės sulaukė VMVT inspektorių sankcijų ir nurodymų griežtinti vidaus savikontrolės procedūras bei atidžiau rinktis tiekėjus, reguliariai juos audituoti ir įsitikinti patikimumu.

Apie visus teigiamus tyrimų rezultatus VMVT informavo Lenkijos, Vengrijos ir Rumunijos atsakingas institucijas ir kitas Europos Sąjungos valstybes nares Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

Vartotojams primenama, kad mažinant riziką susirgti salmonelioze, būtina tinkamai termiškai apdoroti žalią gyvūninį maistą, laikytis asmeninės higienos ir saugaus maisto tvarkymo principų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 510 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,