Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pradinukai į mokyklas galbūt grįš dar iki vasaros, vyresni – nuo birželio

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius teigia, kad pradinio ugdymo (1–4 klasių) vaikai galbūt į mokyklas galės sugrįžti jau nuo gegužės 25 d., o pagrindinio ir vidurinio ugdymo mokiniai – nuo birželio 1 d. Dėl to reikia sulaukti Vyriausybės sprendimo, atsižvelgiant į palankią epidemiologinę situaciją ir švelninant karantino sąlygas.

 

„Kai bus Vyriausybėje nuspręsta, kad vaikams galima grįžti į mokyklas, siūlysime joms baigti ugdymo procesą taip, kaip jos suplanavusios. Taip pat, atsižvelgus į galimybes, mokyklos galėtų organizuoti individualias konsultacijas bei teikti švietimo pagalbą tiems mokiniams, kurie dėl tam tikrų priežasčių mokydamiesi nuotoliniu būdu susidūrė su mokymosi sunkumais, arba jiems reikalinga švietimo pagalbos specialistų pagalba, o konsultacijos negalėjo būtų teikiamos taip pat efektyviai, kaip dirbant įprastu būdu. Ypač svarbi bus pagalba egzaminams besiruošiantiems abiturientams“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Sprendimą, kada baigti ugdymo procesą ir pradėti mokinių vasaros atostogas, priima kiekvienos mokyklos vadovas, suderinęs su mokyklos taryba ir mokyklos steigėju. Įprastai pradinių klasių mokiniams ugdymo procesas trunka 175 dienas, 5–10 ir III gimnazijos klasių mokiniams – 185 dienas, IV gimnazijos klasės mokiniams – 163 dienas.

Atsižvelgusi į pasikeitusias brandos egzaminų sesijos datas ir mokyklų vadovų, mokytojų dalykininkų asociacijų pageidavimą ministerija priėmė sprendimą, kad dėl šalyje paskelbtos ekstremalios situacijos ir karantino prailgintas mokinių pavasario atostogas birželį atidirbti nereikės.

Pagal 2020 m. gegužės 8 d. patvirtinus bendrųjų ugdymo planų pakeitimus, pradinių klasių mokiniams ugdymo procesas trunka 167 dienas, 5–10 ir III gimnazijos klasių mokiniams – 177 dienas, o IV gimnazijos klasės mokiniams – 158 dienas. Tad jei mokykla mokslo metus pradėjo 2019 m. rugsėjo 1 d., ugdymo procesas 1–4 klasių mokiniams baigiasi birželio 4 d., 5–10, III gimnazijos klasės mokinių – birželio 18 d., o IV gimnazijos klasės mokinių – gegužės 22 d.

Tačiau jei mokykloje vyko intensyvesnis ugdymo procesas, buvo organizuojami edukaciniai renginiai savaitgaliais, šios datos gali skirtis, ugdymo procesas baigsis anksčiau.

Prieš kurį laiką ministerija atkreipė dėmesį į tai, kad ugdymo procesas neturėtų baigtis anksčiau negu birželio 1 d. O jei per visus mokslo metus ugdymas buvo intensyvinamas ir programa baigta iki šios datos, rekomenduojama vasaros pradžioje vykdyti kitas edukacines, neformaliojo švietimo veiklas, individualias konsultacijas mokiniams.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,