Mano Gargždai



Įsigaliojo nauji medžioklės taisyklių pakeitimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Šiandien įsigaliojo nauji Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių pakeitimai. Iš šių taisyklių išbraukta ankstesnė, š. m. gegužės 8 d. įtraukta nuostata, kad nuo 2022 m. kaip medžioklės įrankis galėtų būti naudojami lankai.

 

Buvo planuota, kad juos būtų galėję medžioklėje naudoti tik teorijos ir šaudymo iš lanko, saugumo egzaminus išlaikę ir kitus nustatytus reikalavimus atitikę asmenys. Tačiau nuspręsta atsisakyti galimybės naudoti šį įrankį medžioklėje.

Primename, kad, siekiant sustiprinti saugumą ir užkirsti kelią nelaimingiems atsitikimams medžioklės metu, gegužės 8 d. patvirtintais medžioklės taisyklių pakeitimais nustatyta, kad medžiotojų saugaus elgesio žinių ir praktinių medžiojimo įgūdžių patikrinimas turi būti atliekamas kas trejus, o ne kas penkerius metus, kaip buvo ligi šiol.

Pakeitimais uždrausta visus kanopinius žvėris medžioti šratiniais šaudmenimis. Tai padaryta siekiant nutraukti ydingą praktiką, kai gyvūnai patirdavo daug nereikalingų kančių, kai stambesni žvėrys nemirtinais šūviais šratais būdavo sužeidžiami ir ilgai kankindavosi.

Tikslinant medžioklės taisykles, atlikta nemažai redakcinio pobūdžio pakeitimų. Pavyzdžiui, ligi šiol buvo nustatyta, kad žuvininkystės tvenkinių teritorijoje medžiojami kormoranai. Dabar ši nuostata patikslinta, nurodžius, kad leidimai išduodami ne medžioti, o gausai reguliuoti.

Pažymėtina, kad visoms saugomoms rūšims leidimai išduodami ta pačia tvarka – tik pateikus įrodymus, kad saugoma rūšis daro didelę žalą akvakultūrai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 115 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,