Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kraštovaizdžio draustinį „aria“ kroso motociklais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Miško paklotė gadinama įvairiomis transporto priemonėmis. Skaitytojų nuotr. Miško paklotė gadinama įvairiomis transporto priemonėmis. Skaitytojų nuotr.

Naujienų portalas „Mano Gargždai“ sulaukė susirūpinusio dviračių mėgėjo laiško, kuriame vyras išreiškė nerimą dėl įvykių Lapiuose įrengtoje MTB dviračių kroso trasoje.

 

Minijos senslėnio kraštovaizdžio draustinyje esanti MTB dviračių trasa driekiasi vaizdingu maršrutu. Vandens sporto ir turizmo klubo „Prie Žvelsos“ iniciatyva ji yra sužymėta, o kiekvienais metais dviratininkai organizuoja talkas ir tvarko ją nuo užvirtusių medžių, šakų, remontuoja tiltelius, taip kad ši būtų pravažiuojama.

„Bėda, kad šią trasą pamėgo motociklininkai su kroso motociklais. Jei ten vienas kitas pravažiuotų sausu oru, tai nieko tokio, bet jei didesnis pulkas, kai yra šlapia, tai jie „išaria“ tą trasą taip, kad su dviračiu nebėra įmanoma pravažiuoti.Ir sutvarkyti su kastuvais darbo per daug. Reikia mini ekskavatoriaus „Bobcat“, – nusivylęs kalbėjo kalnų dviračių entuziastas.

Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Nerijus Pocius portalui mano-gargzdai.lt sakė, kad apie šią problemą girdi pirmą kartą.

Jo teigimu, bet koks važinėjimas transporto priemonėmis tam nepritaikytais keliais, o juo labiau miško paklotės ar pievų gadinimas yra negalimas. Už tai yra numatyta administracinė atsakomybė.

Baudos pažeidėjams gali siekti nuo 20 iki 140 Eur, jei žolinė danga ar miško paklotė sužalota ar sunaikinta – nuo 140 iki 300 Eur.

Aplinkos apsaugos specialisto teigimu, pažeidimus užfiksavę piliečiai turėtų visą informaciją perduoti Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos inspekcijai, ši pradėtų tyrimą.

 

Ant trasos užvirtęs medis. Skaitytojo nuotr.

 

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksas

282 straipsnis. Neteisėtas važiavimas per žolinę dangą, miško paklotę ar vandens telkinių ledu motorinėmis transporto priemonėmis

1. Neteisėtas važiavimas per žolinę dangą, miško paklotę ar vandens telkinių ledu motorinėmis transporto priemonėmis užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dvidešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

2. Neteisėtas važiavimas per žolinę dangą, miško paklotę motorinėmis transporto priemonėmis, kai dėl to žolinė danga ar miško paklotė buvo sužalota ar sunaikinta, užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt iki trijų šimtų eurų.

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,