Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Drive-in“ kinas sudomino pramogų išsiilgusius gyventojus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Daugiausiai vieną kino seansą stebėjo žiūrovai 65 automobiliuose.Organizatorių nuotr. Daugiausiai vieną kino seansą stebėjo žiūrovai 65 automobiliuose.Organizatorių nuotr.

Gargžduose praėjusį savaitgalį suorganizuoti pirmieji Vakarų Lietuvoje „Drive-in“ kino seansai sulaukė didelio susidomėjimo, o išsiilgę pramogų kino filmus iš automobilio galės stebėti ir šį savaitgalį – gegužės 16–17 dienomis. Penktadienį numatyti kino seansai neįvyks.

 

„Mintis rodyti filmus lauke iš automobilių kilo, nes norėjosi žmonėms surengti kokią nors atrakciją. Per pastaruosius du mėnesius visiems tiek įsikyrėjo sėdėjimas namuose ir nieko neveikimas, tad nusprendėme suorganizuoti žmonėms nors tokį kultūrinį išėjimą ir pasižmonėjimą“, – sako Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė.

Jos teigimu, praėjusį savaitgalį šis lauko kinas sulaukė tikrai didelio susidomėjimo, į vienus kino seansus buvo nupirkta ir 65, į mažiau populiarius – 20 bilietų.

Gargždų kultūros centro vadovė neslėpė, kad drauge su kino teatro „Minija“ padalinio vadovu Simu Budrecku turėjo nemažai organizacinių rūpesčių, siekiant užtikrinti aukštos kokybės vaizdą, išrinkti patogią vietą. Direktorė pasakojo, kad buvo pasirinktas ne pigus LED ekranas, kad filmus būtų galima rodyti ne tik sutemus, bet ir dieną. Tokio 3 ir 6 m ekrano nuoma, įgarsinimas bei filmų nuoma atsiėjo 3 600 eurų.

Kinas Gargžduose, Gamyklos g. 4. Organizatorių nuotr.

 

„Žinoma, norėtųsi jį turėti dar didesnį, nes žiūrovui filmą stebėti būtų daug patogiau, tačiau dėl ir taip didelių kaštų, negalėjome rinktis kitokio dydžio“, – portalui mano-gargzdai.lt atviravo V. Skuodienė.

Pašnekovė pasakojo, kad taip pat nelengvas iššūkis buvo surasti tinkamą aikštelę, nes joms taip pat yra keliami specialūs reikalavimai dėl atstumų bei galimybės išvažiuoti iš filmo bet kada tik panorėjus.

„Tam puikiai tiko UAB „Hidrostatyba“ (Gamyklos g. 4) aikštelė, kuri atitiko reikalavimus dėl atstumų, dangos, apsaugos ekranui“, – mintimis dalinosi Gargždų kultūros centro vadovė, pridūrusi, kad buvo svarstyta daug alternatyvų.

Nors organizatoriai buvo pasitelkę ir policijos pajėgas, kurios užtikrintų bendrąją tvarką, V. Skuodienė teigė, kad jų įsikišimo neprireikė, žiūrovai buvo drausmingi: „Jokių nesusipratimų. Žmonės nelipo iš automobilių, laikėsi visų reikalavimų ar prašymų.“

Gargždų kultūros centro direktorė vylėsi, kad sušvelnintos karantino sąlygos jau greit leis pakviesti kino mylėtojus į filmus visų pamėgtoje Gargždų „Minijos“ kino teatro salėje.

 

„DRIVE-IN“ KINO REPERTUARAS GEGUŽĖS 16 D.

17.30 val.

ARKTIES KOMANDA. Dubliuota lietuviškai 2D (V)

http://www.gargzdukinas.lt/filmai/806

20 val.

DŽENTELMENAI. Veiksmo, kriminalinis (N-16)

http://www.gargzdukinas.lt/filmai/796

22.30 val.

MIRTIES APP'SAS. Siaubo, trileris (N-13)

http://www.gargzdukinas.lt/filmai/807

 

„DRIVE-IN“ KINO REPERTUARAS GEGUŽĖS 17 D.

15.30 val.

ŠUNIŠKAS POKŠTAS. Dubliuota lietuviškai 2D (V)

http://www.gargzdukinas.lt/filmai/808

17.30 val.

MANO DUKRAI SAMAI. Dokumentinis(N-16)

http://www.gargzdukinas.lt/filmai/809

20 val.

ANNA. Veiksmo, trileris (N-16)

http://www.gargzdukinas.lt/filmai/810

 

Pamatyti repertuarą ir įsigyti bilietą galima Gargždų kino teatro „Minija“ interneto svetainėje gargzdukinas.lt, renginio vietoje bilietais nebus prekiaujama. Bilietų kaina – 10 eurų už automobilį.

Siekiant užtikrinti saugumą stebėti filmus bus galima tik iš automobilio, su kuriuo atvyksite, išlipti – griežtai draudžiama. Viename automobilyje gali būti ne daugiau kaip du žiūrovai, išskyrus artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus.

Žinoma, svarbu nepamiršti ir asmens higienos taisyklių, kosėjimo bei čiaudėjimo etiketo, taip pat nevykti į lauko kiną, jei pasireiškė ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai. Nerekomenduojama dalyvauti ir 60 metų amžiaus bei vyresniems, taip pat lėtinėmis ligomis sergantiems asmenims.

 

„Drive-in“ kinas Gargžduose. Organizatorių nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,