Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sunkūs ligoniai karantino metu galės neribotai būti slaugos ligoninėse

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Seimas, siekdamas pagerinti asmenų, esančių palaikomojo gydymo paslaugų slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėse padėtį, priėmė Sveikatos draudimo įstatymo pataisas, reglamentuodamas, kad palaikomojo gydymo paslaugos slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėse ekstremaliosios situacijos ir karantino metu bus teikiamos neribotai.

 

„Ši pataisa priminė seną problemą, kad mes, valstybė, apmokame tiktai už keturis mėnesius ir toliau žmonės patys turi mokėti. Tačiau dauguma jų ne iš gero gyvenimo ten guli, nes neturi kas jais namuose rūpinasi. Tūkstančio eurų, kuriuos mažiausiai reikia mokėti už vieną mėnesį, jie tiesiog neturi. Norėčiau, kad šį svarstymą išgirstų geriatrijos centrų vadovai ir neskubintų nuo gegužės 1 dienos susimokėti už gegužės mėnesį, nes nuo kovo 16 dienos iki karantino pabaigos nėra skaičiuojamos 120 dienų“, – pritarti projektui ragino Seimo narys Stasys Tumėnas.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme nustatyta, kad slaugos ir socialinės paslaugos bei patarnavimai, palaikomojo gydymo paslaugos slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėse teikiami ne ilgiau kaip 120 dienų per kalendorinius metus.

Įsigaliojus šiandien priimtiems pakeitimams į 120 dienų per kalendorinius metus terminą nebus įskaičiuojamas Vyriausybės paskelbtos ekstremaliosios situacijos ir karantino laikotarpis.

Tokiam sprendimui vieningai pritarė 122 balsavime dalyvavę Seimo nariai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,