Mano Gargždai



Idėjos, vertos milijono. Kultūrinio verslumo skatinimui – naujos galimybės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Asociatyvi Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Nuo 200-ų tūkstančių iki 1 milijono eurų. Tokios sumos gali tikėtis sėkmingi projektai iš Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos, skirtos stiprinti ir gerinti kultūrinio verslumo iniciatyvas, atgaivinti paveldo objektus, įvairias kultūrines vietas. Klaipėdos rajono savivaldybė kviečia visą bendruomenę siūlyti idėjas, sumanymus ir vizijas, kurios praturtintų rajono kultūrinį gyvenimą.

 

Projektui net iki 1 mln. eurų finansavimas

Vietos kultūrinio verslumo skatinimas – tai jau antroji šios programos dalis. Ji naujas galimybes suteikia būtent kultūros sričiai. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programa siūlo finansavimą įvairiems projektams, kurie prisidės prie kultūrinio gyvenimo puoselėjimo.

Maksimali projekto finansavimo suma – 1 milijonas eurų.

Šios lėšos būtų skiriamos kultūrinių vietų ir paveldo objektų atgaivinimui, infrastruktūros, būtinos kultūrinių veiklų įgyvendinimui, gerinimui ir kt. Vienas pagrindinių šios programos tikslų – tai sustiprinti dialogą tarp kultūros, savivaldybės, verslo ir bendruomenių, atsižvelgti į pastarųjų poreikius, gerinti verslumo įgūdžius.

 

Kokios kryptys ir veiklos bus remiamos?

Yra numatomos dvi pagrindinės kryptys, kurios bus finansuojamos iš šios programos:

1. projektams, atkuriantiems ir kultūriniams tikslams pritaikantiems nekilnojamąjį kultūros paveldą iš kultūros vertybių registro;

2. projektams, kultūriniams tikslams pritaikantiems vietas, neįtrauktas į kultūros vertybių registrą;

 

O veiklos, kurios gali tikėtis finansavimo, yra šios:

1. vietos kultūrinės bendruomenės iniciatyvoms, pasitelkiančioms kultūrą socialinės sanglaudos skatinimui ir vietos kultūrinės tapatybės stiprinimui;

2. tvarių kultūros paslaugų, kurios bus teikiamos vietos bendruomenėms ir pasibaigus projektui, sukūrimui;

3. kultūrinio verslumo įgūdžių ugdymui;

4. bendruomenės iniciatyvoms, naudojančioms kūrybiškos vietokūros metodą – reikšmingų kultūros vietų, neįtrauktų į kultūros vertybių registrą, ir / ar nekilnojamųjų kultūros vertybių iš kultūros vertybių registro atgaivinimui per kultūrines veiklas.

Tad Klaipėdos rajono savivaldybė kviečia visas vietos bendruomenes ir organizacijas siūlyti idėjas, sumanymus ir vizijas, kurios praturtintų rajono kultūrinį gyvenimą.

Pasiūlymus iki gegužės 29 d. galima siųsti Strateginio planavimo ir projektinio valdymo skyriaus patarėjai Vitalijai Kazlauskienei el. paštu .

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 355 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,