Mano Gargždai



Klaipėdos krašto mikroįmonėms – 10,8 mln. eurų subsidijų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Klaipėdos AVMI) informuoja, jog Mokesčių inspekcija apskaičiavo apie 10,8 mln. eurų preliminarią subsidijų sumą, kuri numatyta daugiau nei 5,4 tūkst. Klaipėdos regiono mikroįmonių, atitinkančių nustatytus kriterijus šiai paramai gauti.

 

Klaipėdos apskrities mažos įmonės, pateikusios paraiškas, galės tikėtis apie 7,6 mln. eurų, Telšių apskr. – 1,8 mln. eurų, Tauragės apskr. – 1,3 mln. eurų negrąžintinos subsidijų sumos.

„Mokesčių inspekcija subsidijas jau apskaičiavo daugiau kaip 32 tūkst. šalies įmonių, turinčių iki 9 darbuotojų ir atitinkančių kitus nustatytus kriterijus subsidijai gauti – įmonė yra VMI sudarytame nukentėjusių nuo COVID-19 įmonių sąraše, 2019 m. ji mokėjo gyventojų pajamų mokestį ir šiuo metu nėra bankrutuojanti, restruktūrizuojama ar likviduojama“, – sako Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Laimutė Mačernienė ir atkreipia dėmesį, jog į subsidiją gali pretenduoti ir kriterijus atitinkančios viešosios įstaigos bei asociacijos.

Pažymėtina, kad pagal nustatytus kriterijus VMI atrinktas mikroįmones vertina VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra, kuri nustato didžiausias leistinas pagalbos sumas, o skirtas lėšas paraišką dėl subsidijos pateikusioms įmonėms perveda Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras.

Klaipėdos AVMI pabrėžia, kad įmonėms pačioms ieškoti paraiškos formos nereikia, VMI ją atsiųs per Mano VMI – gautuose kvietimuose pateikiama nuoroda į paraiškos formą, kurią tereikės užpildyti ir per Mano VMI pateikti. Kvietimas teikti paraišką subsidijai galioja tol, kol bus paskirstyta visa numatyta subsidijų suma, bet ne ilgiau kaip iki šių metų gruodžio 1 d.

Primename, jog daugiau informacijos galima rasti VMI interneto svetainėje: https://www.vmi.lt/cms/mikroimonems-teikiamos-subsidijos

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos interneto svetainėje, informacija apie „Subsidijas mikroįmonėms“: http://eimin.lrv.lt/lt/naudinga-informacija-1/informacija-verslui-del-covid-19/pagalba-verslui-patirianciam-sunkumu-del-covid-19/naujos-priemones-verslui

Konsultacijų galima kreiptis į VMI specialistus trumpuoju telefonu 1882. Aktuali informacija skelbiama ir socialinio tinklo „Facebook“ oficialiame VMI puslapyje: www.facebook.com/Valstybinemokesciuinspekcija.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 548 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,