Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kur gimė Gargždai? Sužinokite ekskursijoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
 Asmeninio archyvo nuotr. Asmeninio archyvo nuotr.

„Tokia jau žmogaus prigimtis – kas arčiausia, aplinkui tave ir įprasta, dažniausiai atrodo taip paprasta ir žinoma, bet nereikšminga, nors iš tikrųjų, visai nepažįstama“, – rašė knygos „Gargždų miesto ir parapijos istorija“ autorė Janina Valančiūtė.

 

Važinėdama Maironio aprašytomis Šveicarijos kalnų papėdėmis, stebėdama turistų aikčiojimą pamačius smaragdo spalvos Sardinijos salos pakrantę, gidė Monika Vasylienė vis pasvajodavo daugiau Jūsų dėmesio sutraukti važinėjant po Lietuvą. Ir štai pasaulis taip viską sudėliojo, kad norą ieškoti reikia patenkinti būtent Tėvynėje.

„Mano turistai, kviečiu susipažinti su Gargždų pradžių pradžia. Ekskursiją pradėsime nuo piliakalnio, aplankysime buvusią Anieliškės dvaro teritoriją, pasivaikščiosime seniausia miesto gatve, panarpliosime šmugelnikų kasdienybės peripetijas, pasiklausysime Minijos upės istorijų ir daug kitų įdomybių“, – kviečia gidė.

 

Ekskursijos trukmė – apie 3 val.

Ekskursijos kaina – 3 eurai.

Dėl karantino metu nustatytų reikalavimų ekskursijoms yra privaloma registracija (negali viršyti 30 asmenų).

Registruokitės el. paštu arba tel. 8 601 17 297. Jeigu nebegalėsite dalyvauti – praneškite.

Kad būtų galima išlaikyti privalomą saugų atstumą, bus parūpintos turistinės ausinės, kuriomis kokybiškai girdėsite pasakojimą. Nuomos kaina asmeniui – 2 eurai.

Susitikimo vieta – piliakalnis. Pradžia - 23 d. 15 val.

Gidė planuoja analogišką ekskursiją organizuoti ir per Tėvo dieną, birželio 7 d.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,