Logo
 Spausdinti šį puslapį

Atnaujinti reikalavimai, kaip saugiai organizuoti keleivių vežimą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Švelnėjant karantinui ir siekiant suvaldyti koronaviruso infekcijos (COVID-19) plitimą, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atnaujino reikalavimus, kaip saugiai organizuoti ir vykdyti keleivių vežimą transporto priemonėse.

 

Tokį sprendimą pasirašė sveikatos apsaugos ministras – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga.

Nuo šiol nebelieka draudimo keleiviams sėdėti dviem eilėmis už vairuotojo. Taip pat reikalavimo, kad keleiviai autobusuose, traukiniuose sėdėtų po vieną šachmatų principu.  Be to, numatyta, kad vairuotojai turi dėvėti apsaugos priemones arba būti atitverti nuo keleivių.

Nebelieka ir reikalavimo, kad būtina dezinfekuoti rankas įlipant ir išlipant iš transporto priemonės. Nuo šiol keltuose vėl galima pardavinėti maistą, o keleiviai galės sėdėti šalia vairuotojo važiuodami taksi.

SAM primena ir kitus reikalavimus, kaip saugiai organizuoti keleivių vežimą. Visų pirma, transporto priemonėse negalima vežti stovinčių keleivių, išskyrus keltuose ir vietinio (miesto) susisiekimo maršrutuose. Keltuose ir vietinio susisiekimo maršrutuose tarp stovinčių keleivių būtina išlaikyti saugų, ne mažesnį kaip 1 metro atstumą.

Transporto priemonėje yra privaloma keleiviams gerai matomoje ir naudojimui patogioje vietoje įrengti dezinfekavimo priemones.

Be to, būtina dezinfekuoti autobusą, kelevinį traukinį ar keltą po kiekvieno reguliaraus reiso, vežančio keleivius. Taip pat privaloma autobusą ar keltą išvėdinti ir dezinfekuoti ranktūrius, rankenas ir kitus dažniausiai liečiamus paviršius (turėklus, daiktadėžes, vežimėlių rankenas ir pan.) pradinėje ir galinėje stotelėje. Po paskutinio reiso transporto priemonėje turi būti atlikta dezinfekcija.

Tokie patys reikalavimai taikomi ir keleivių vežimui už atlygį automobiliuose ir taksi – po kiekvieno keleivio transpoto priemonę reikia išvėdinti ir dezinfekuoti rankenas ir kitus dažniausiai liečiamus paviršius. 

Be to, turi būti ribojamas aptarnavimas autobusų ir traukinių stotyse, oro uostų ir jūrų uosto keleivių terminaluose. Patekimas į stočių ir terminalų patalpas yra leidžiamas tik keleiviams, stotyse ar terminaluose veikiančių įmonių ir institucijų darbuotojams, transporto priemonių ekipažams ir įguloms. Keleiviams turi būti sudaroma galimybė pasiekti tik būtinąsias patalpas: sanitarines zonas (tualetus, patalpas, kuriose yra praustuvai ir pan.), bilietų įsigijimo vietas, informacijos teikimo vietas ir laukimo sales

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,