Mano Gargždai



Savivaldybės ataskaita: meras pristatė jau padarytus ir numatytus darbus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
B. Markauskas. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. B. Markauskas. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas vakar nuotoliniu būdu visuomenei pristatė praėjusių – 2019 metų Savivaldybės ataskaitą. Po pristatymo rajono vadovas atsakinėjo ir į gyventojų pateiktus klausimus.

 

Meras, pristatydamas ataskaitą neįprastu būdu, pasidžiaugė, kad 2019 m. nuo balandžio mėnesio darbą pradėjusi naujai išrinkta rajono Taryba sėkmingai tęsė ankstesnės pradėtus darbus, tačiau apgailestavo, kad veiklą pristabdė šalyje paskelbtas karantinas.

„Mūsų Savivaldybė buvo tarp lyderiaujančių, pagal tai, kaip pavyko susitvarkyti su karantinu, spręsti iššūkius. Buvome pavyzdžiu kitiems“, – pasidžiaugė rajono vadovas.

Meras informavo, kad Savivaldybė, viena iš pirmųjų šalyje, perėjo prie projektinio valdymo ir šis sprendimas pasiteisino, tad numatoma tokiu būdu dirbti visą kadenciją. Taip pat įvykdyta Administracijos struktūros reorganizacija, pertvarkos švietimo įstaigose, Savivaldybėje įdiegtas vieno langelio principas.

Pasak mero, pertvarkų procesai vyksta gana sklandžiai, bet laukia dar nemažai iššūkių – kultūros, socialinės politikos strategijos formavimas.

Užsiminta apie sėkmingą bendradarbiavimą su Kelių direkcija, investicijas seniūnijose, darželių situaciją rajone, numatytus artimiausius darbus Gargždų mieste, daugiafunkcių centrų statybas.

„Turiu naujieną, kurios dar net nėra šioje mano ataskaitoje – apsisprendėme statyti daugiafunkcį centrą Jakuose. Jis bus mažesnis už Slengių, bet tai irgi yra ilgai brandintas projektas. Buvome su Direktoriumi susitikę su Jakų bendruomene, matėme iš žmonių akių, koks laukiamas buvo šis sprendimas“, – kalbėjo meras, užsiminęs, kad galimybė įgyvendinti šį projektą atsirado, nes gautos Valstybės investicinės lėšos.

Projektui skirta – 380 tūkst. lėšų, bet tikimąsi išsidėrėti didesnę sumą.

Kalbėdamas apie šių, 2020 m. Savivaldybės biudžetą, meras atskleidė, kad politikai jį formavo atsakingai, nemažai lėšų numatyta rajono infrastruktūros gerinimui ir visus numatytus darbus planuojama įvykdyti laiku.

„Nors ataskaita – už praėjusius metus, bet aš nemažai kalbu apie šiuos metus, nes manau, kad visiems yra svarbiau, kad vyksta dabar, negu kas buvo“, – sakė meras, pranešęs, kad dėl karantino kol kas nefiksuojama didelių nuostolių biudžete.

Pristatęs ataskaitą, meras atsakė į klausimus. Domėtasi Dituvos turgaus situacija, Priekulės kultūros objektų tvarkyba, turizmo situacija rajone, privačių darželių įrengimu Gargžduose, darbais Gargždų miesto parke ir pan.

Atsakęs į klausimus meras kvietė visuomenę diskutuoti rūpimais klausimais, aktyviau domėtis priimamais sprendimais.

 

Mero ataskaitos vaizdo įrašas:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 191 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,