Logo
 Spausdinti šį puslapį

Brožių bendruomenės prašymas iš dalies buvo išgirstas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Bendruomenė teikia maitinimo paslaugas Gargždų turguje. Bendruomenės nuotr. Bendruomenė teikia maitinimo paslaugas Gargždų turguje. Bendruomenės nuotr.

Brožių kaimo bendruomenės pirmininkė Vida Riaukienė džiaugiasi – Savivaldybė sutiko prisidėti prie elektros galios didinimo projekto, kuris leistų kokybiškai vykdyti bendruomenei išvežamojo maitinimo paslaugą ir plėtrą. Gegužės 28 d. vykusiame Tarybos posėdyje prieš pusantrų metų pateiktas prašymas iš dalies buvo išgirstas – Tarybos nariai pritarė, kad Savivaldybė prisidėtų 50 proc. (2 765 Eur), nors bendruomenė prašė 70 proc. paramos.

 

Nepatenkino esamų poreikių

Brožių kaimo bendruomenė pagal LEADER programą įgyvendino projektą „Brožių kultūros namų negyvenamųjų patalpų pritaikymas bendruomenės socializacijai“.

„Už gautas lėšas buvo suremontuotos apleistos patalpos, o jose įrengta moderni virtuvė. Šiose patalpose jau penktus metus sėkmingai vykdomas socialinės krypties projektas – išvežamojo maitinimo paslaugų veikla. Šis projektas leido bendruomenei įkurti 14 darbo vietų, didžiąją dalį uždirbtų lėšų skiriama Brožių kaimo reikmėms, maisto produktais remiami nepasiturintys gyventojai“, – rašoma prašyme.

Jau pradėtai veiklai plėtoti ir rengti tęstinius projektus, anot bendruomenės, būtina padidinti esamą elektros galią nuo 19 iki 50 kW.

„Brožių kaimo bendruomenė planuoja rengti tęstinį projektą, kurio metu numatoma gerinti pastato būklę, modernizuoti salę, plėsti vykdomą veiklą socialinio verslo kryptimi ir taip dar labiau prisidėti prie Brožių kaimo gyventojų poreikių tenkinimo. Prašome skirti 4 250 Eur kas sudaro apie 70 proc.“, – dėstė bendruomenės pirmininkė V. Riaukienė, pridurdama, kad likusius 30 proc. investuos pati Brožių kaimo bendruomenė.

 

Palaikė ne visi

Tarybos narys Raimondas Simonavičius posėdyje sakė, kad šiuo atveju jis daugiau įžvelgia ne viešą, bet privatų interesą: „Nesu prieš bendruomenes, <...> suma nėra didelė, bet pinigai skiriami tam, kad biznį suktų dar geriau.“

Mero pavaduotoja Audronė Balnionienė pasiūlė, kad Savivaldybės paramos prašančios bendruomenės turėtų pateikti išsamias ataskaitas, kiek prisideda „prie ne verslo bendruomenės“. Šiai minčiai pritaręs Tarybos narys Viktoras Kura siūlė klausimą atidėti, kol bus pateikti dokumentai apie finansinį prisidėjimą prie bendruomenės veiklų.

Visgi, politikai nusprendė klausimo nebevilkinti ir balsuoti. Vyko alternatyvus balsavimas: už prisidėjimą 50 proc. ir prisidėjimą 70 proc. (siūlė Tarybos narys Martynas Pocius). 22 Tarybos nariai pasisakė už prisidėjimą prie elektros galios didinimo 50 proc. Tarybos narys Sigitas Karbauskas balsavime dalyvauti atsisakė.

„Dėl Raimondos Damulienės kvapo“, – motyvą pateikė jis.

Taip pat buvo pritarta protokoliniam pavedimui – teikiant prašymą dėl Savivaldybės prisidėjimo, būtina bendruomenėms pateikti ataskaitą, kiek finansiškai prisideda bendruomenės labui.

Primename, kad patalpos, kuriose vykdomas socialinis Brožių kaimo bendruomenės verslas, priklauso Savivaldybei, tačiau panaudos teise yra neatlygintinai suteiktos naudotis panaudos gavėjui jo įstatuose numatytai veiklai vykdyti ir užtikrinti.

„Viskas gerai, šitiek ilgai prašėme <...> Įranga galinga, vienu metu galėdavo veikti tik viena krosnis, nebuvo galima naudoti ir patogesnio elektrinio puodo. Darbo sąlygos tikrai palengvės“, – priimtą sprendimą komentavo Brožių kaimo bendruomenės pirmininkė V. Riaukienė.

Moteris teigė, kad likusius 50 proc. sugebės padengti bendruomenė, kuri jau vėl vykdo veiklą Gargždų turguje, karantino metu tiekė maitinimą saviizoliacijoje esantiems asmenims.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,