Mano Gargždai



Prie akcijos „Ačiū, Lietuva“ jungėsi ir Klaipėdos rajono kolektyvai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kolektyvas „Melodija“. Simos Ulvikienės nuotr. Kolektyvas „Melodija“. Simos Ulvikienės nuotr.

Birželio 1 d. 17 val. Lietuvoje suskambo muzika – akcijos „Ačiū, Lietuva“ metu dėkota geradariams, sėkmingai padėjusiems įveikti pirmąją COVID-19 bangą.

 

Melodijos skambėjo ir Klaipėdos rajone. Gargžduose pasirodymą susirinkusiems dovanojo „Lietuvos talentai. Supervaikai“ finalistas Paulius Rimeikis bei Šiuolaikinio dainavimo studijos atlikėjai, Vėžaičiuose – kolektyvas „Melodija“ ir tradicinių kanklių ansambliai, o Priekulėje – Kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Bengeliai“.

Gargžduose į šventę atvyko Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ir Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

„Šis renginys reiškia, kad grįžtame į normalų gyvenimą, kad galime bendrauti, galime matyti vieni kitus, lengviau dirbti savo darbus“, – pasidžiaugdamas, kad, nepaisant didžiulių ribojimų, karantino laikotarpis Klaipėdos rajone praėjo ganėtinai sklandžiai ir šiuo metu sergančių koronavirusu yra vos 2 gyventojai.

Jis dėkojo visiems, prie to prisidėjusiems, ypač sveikatos specialistams bei visiems žmonėms, besilaikiusiems ribojimų.

„Puikiai dirbo ekstremalių situacijų komisija, valdymo centras. Buvome vieni geriausių Lietuvoje“, – susirinkusiems kalbėjo rajono vadovas, linkėdamas kuo greičiau pamiršti karantino laikotarpį ir išvengti antros viruso bangos.

„Smagu matyti žmones aplink, nes dar prieš pusantro mėnesio atrodė, kad tai niekada nesibaigs. Smagu matyti žmones be kaukių, nebijančius vieni kitų. Situacija buvo neeilinė, kartais per visą gyvenimą tokios nesulauki“, – kalbėjo Administracijos vadovas.

Jis dėkojo savo komandai ir visiems, susidorojusiais su keliamais iššūkiais, gyventojams, besielgusiems atsakingai per krizę.

Simboline akcija dėkota medikams, pareigūnams, socialiniams darbuotojams, savanoriams, pardavėjams, vaistininkams, verslininkams ir visiems kitiems geradariams, padėjusiems apsirūpinti apsaugos priemonėmis ir teikusiems būtiniausias paslaugas koronaviruso metu.

Norą dalyvauti renginyje pareiškė 400 muzikinių kolektyvų iš 55 savivaldybių. Akcijos iniciatorė – Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija, partnerės – Lietuvos savivaldybių asociacija ir Lietuvos kultūros centrų asociacija.

 

Akimirkos iš akcijos Gargžduose, Vėžaičiuose, Priekulėje – Sandros Vaičienės, Simos Ulvikienės ir Priekulės kultūros centro nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 512 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,